Socata - băutura minune a primăverii: întărește sistemul imunitar și te ajută să slăbești. Rețeta tradițională

Socul este un remediu natural împotriva tusei, a rinitei, faringitei și bronșitei, iar socata ne ajută să învingem bacteriile și virușii, dar și să scăpăm de kilogramele în plus.Socata, băutura care alungă bacteriile și virușii, dar și kilogramele în plusSocata, băutură delicioasă, preparată din florile de soc, ne ajută mult organismul, datorită proprietăților antiinflamatorii, antiseptice, diuretice și antireumatice. Având un puternic efect antiviral și antibacterian, socata contribuie la ameliorarea simptomelor de răceală și afecțiuni pulmonare.Temperatura ideală la care se coace cozonacul, dezvăluită de marii bucătari. Pașii de urmat pentru un preparat pufos și frumos rumenitPentru a avea efect, o cură cu socată ar trebui să dureze două săptămâni, interval în care este recomandat să bem un pahar pe zi. Nu în ultimul rând, socata constituie un aliat în curele de slăbire, ea ajutând la eliminarea apei din țesuturi. De asemenea, socata contribuie și la eliminarea aspectului de coajă de portocală al pielii – inestetica celulită.Pască tradițională de Paște. Rețeta lui Radu Anton Roman - ingrediente tradiționale, gustul copilărieiDe asemenea, socata este un energizant natural ce stimulează secreția de endorfine – hormonul fericirii. Florile de soc scad glicemia și colesterolul și ne întăresc imunitateaFlorile de soc ajută la reducerea nivelului trigliceridelor din sânge, al zahărului și al colesterolului.În plus, socul ne activează sistemul imunitar.De asemenea, persoanele care beau socată (băutură preparată din flori de soc) își mențin rinichii sănătoși.  Substanțele conținute de florile acestei plante: bioflavonoizii, colina, acizii grași omega-3 și omega-6, pectina și taninurile, tratează alergiile, tulburările respiratorii, sinuzita și tusea productivă.Ingrediente pentru socată- 10 flori de soc- 350 g zahăr - zeama a două lămâi - coaja unei lamâi - 5 litri apă plată Cum se prepară socata

Se pun pe foc, într-o cratiță, zahărul și 0,5 litri din cantitatea de apă și țin până se dizolvă zahărul.

Ulterior, acest amestec se lasă la răcit.  

În acest interval se spală bine florile de soc, se storc cele două lămâi și se dă pe răzătoare coaja celei de-a treia. Într-un borcan mare se pun florile de soc, coaja de lămâie dată pe răzătoare (pentru acest pas ar trebui să cumperi lămâi bio care să nu aibă coaja tratată și să o poți consuma în siguranță) și zeama celor două lămâi și restul de apă. Peste acest amestec se toarnă apa cu zahărul topit și se omogenizează. Borcanul se acoperă și se lasă la soare timp de trei zile.  Ulterior, socata se ține în frigider.

Sursă text: Eva.ro 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list