Sfaturi practice. 10 obiecte pe care să NU le arunci niciodată în toaletă

Este important să știm ce obiecte ar trebui să evităm să le aruncăm în toaletă.

Nu arunca niciodată aceste lucruri în toaletă!

Șervețele umede

Șervețelele umede nu se dizolvă la fel de ușor ca hârtia igienică și pot cauza obstrucții majore în țevile de scurgere. Optați pentru alternative ecologice, cum ar fi șervețele reciclabile sau folosiți un coș de gunoi.

 

Medicamentele

Medicamentele nu sunt biodegradabile și nu se vor dizolva în apă, ceea ce le poate face să ajungă în râuri, lacuri sau mări, punând în pericol sănătatea animalelor marine și a ecosistemului. Este mai bine să le predai la o farmacie.

 

Bețișoarele pentru urechi pot părea mici și inofensive, dar ele pot provoca pagube semnificative asupra sistemului de canalizare. În timp ce vata în sine se poate dezintegra, bețișoarele de plastic rigid rămân intacte și pot crea blocaje.

Nisip

Poate provoca blocaje mari în conducte, deoarece este un material absorbant care se poate dilata și întări, creând un dop uriaș.

 

Absorbante, discuri demachiante și scutece pentru bebeluși

Aceste produse sunt concepute să absoarbă și să rețină lichidele, fiind o alegere proastă pentru aruncatul în toaletă. Acestea pot provoca blocarea țevilor.

Ulei și grăsimi alimentare

Uleiurile sunt unul dintre cei mai mari dușmani ai poluării, un litru de ulei poate contamina un milion de litri de apă. Vă recomandăm să duceți uleiul ars la centrele de colectare din zona în care locuiți.

Păr și fire de păr

Părul este un alt element care se încurcă ușor în țevile de scurgere, formând mingi de păr care pot bloca complet fluxul apei. Este mai bine să aruncăm părul în coșul de gunoi decât să îl aruncăm în toaletă.

Litiera pentru pisici și fecalele

Ambele trebuie eliminate într-un sac la gunoi. Fecalele de pisică au un parazit care supraviețuiește procesului de tratare a apelor uzate. Dăunător pentru oameni, dăunează și vieții acvatice. Pe de altă parte, așa cum este menționat anterior, nici nisipul nu trebuie aruncat în toaletă, deoarece formează blocaje mari în conducte. Acest lucru se datorează faptului că este un material absorbant care se extinde până când formează un dop imens.

Prezervative

Ca și în cazul altor obiecte, prezervativele pot provoca blocarea conductei și nu sunt degradabile. Cel mai bun mod de a scăpa de ele este să le înfășurați în straturi de hârtie igienică și să le aruncați la coșul de gunoi.

Șervețele de hârtie

Șervețelele de hârtie sau cele de la ruloul de bucătărie nu se descompun la fel de repede ca hârtia igienică, sunt mai groase și mai mari. Aceste produse înfundă rapid toaleta.

SURSAde pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list