Șapte minori au fost arestați după ce un adolescent de 16 ani a înjughiat un episcop

Doi poliţişti de rang înalt au precizat că indivizii arestaţi aveau legături cu adolescentul de 16 ani care a înjunghiat un episcop la Sidney la jumătatea lunii aprilie şi că au aderat la o "ideologie extremistă motivată de consideraţii religioase".

Poliţia menţionase anterior cinci persoane arestate.

Dave Hudson, înalt responsabil al poliţiei din statul New South Wales, a declarat că "probabil" grupul pregătea un atentat, deşi nu a fost identificată nicio ţintă precisă.

Atacul cu cuțitul de la biserica din Sydney a fost un „act terorist". Poliția: Suspectul, dus într-un loc sigur din cauza furiei credincioșilor

"Comportamentul lor, în timpul plasării lor sub supraveghere, ne-a făcut să credem că, dacă ar trece la acţiune, nu am fi în măsură să-i împiedicăm", a declarat el presei.

"În timpul anchetei ne-am gândit că este probabil ca un atac să se producă", a adăugat el.

Cele şapte persoane arestate sunt minori, a precizat poliţia.

Săptămâna trecută, Mar Mari Emmanuel, episcopul unei biserici creştine asiriene din Sydney, a fost înjunghiat cu un cuţit în cap şi în piept de un adolescent de 16 ani în timpul unei slujbe difuzate în direct pe internet. Atacul i-a revoltat pe enoriaşii bisericii în vestul Sydney.

Poliţia a calificat rapid acţiunea adolescentului drept "teroristă", declanşând o anchetă efectuată de o echipă din care fac parte poliţia federală, cea din statul New South Wales şi serviciul de informaţii.

Episcopul, care are o audienţă pe internet de aproape 200.000 de persoane, s-a făcut cunoscut criticând islamul şi vaccinurile împotriva COVID-19, notează AFP. 



de pe realitatea.net ext

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list