Rachetele balistice iraniene lansate spre Israel, doborâte cu un sistem similar celui instalat la Deveselu

Sistemul Aegis Ashore, instalat în România și Polonia, e capabil să neutralizeze rachete balistice iraniene, acesta fiind și scopul inițial pentru care Scutul de la Deveselul a fost operaționalizat, potrivit sursei citate.

Marina SUA a folosit pentru prima dată racheta RIM-161 Standard 3 (SM-3) într-o situație de luptă, a anunțat Institutul Naval al SUA, informație confirmată luni de doi oficiali din domeniul apărării.

Acestea sunt rachete destinate interceptării rachetelor balistice și au fost folosite pentru a doborî rachetele/rachetele balistice lansate de Iran în noaptea de sâmbătă spre duminică, ca parte a atacului său asupra Israelului.

Interceptorii SM-3 au fost lansați de două distrugătoare din clasa Arleigh Burke - USS Arleigh Burke (DDG-51) și USS Carney (DDG-64).

Cele două nave au lansat între patru și șapte rachete SM-3 pentru a intercepta rachete balistice iraniene îndreptate spre Israel. Potrivit primelor rapoarte ale presei americane (CNN și Fox News), USS Arleigh Burke a doborât o rachetă balistică iraniană, în timp ce USS Carney a „doborât" cel puțin trei dintre ele.

Atât Carney, cât și Arleigh Burke au lansat rachetele din zona de est a Mediteranei, radarul SPY-1D jucând un rol cheie.

SM-3 acționează și în afara atmosferei Pământului

Interceptorii SM-3, care conform datelor din bugetul de apărare al SUA costă aproape 12 milioane de dolari bucata, distrug rachetele balistice în afara atmosferei Pământului sau la marginea acesteia.

 de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list