Primele imagini cu pămntul care se prăbușeșe în Slănic VIDEO

Este dezastru la Slănic-Prahova, acolo unde mai multe drumuri s-au surpat și s-au format cratere imense. Zona din centru este securizată de autorități, iar situația este aceeași în tot orașul. Mai mulți locuitori au fost evacuați, iar acum oamenii sunt disperați pentru că trebuie să-și abandoneze casele.

Prima reacție a primarului din Slănic, după ce o stradă s-a surpat: Aşteptăm specialiştii de la Bucureşti să ne spună ce se întâmplă

Terenul în zona afectată de surpare din Slănic Prahova s-a tasat cu încă 20 de centimetri, în urma măsurătorilor efectuate, vineri dimineaţa, de personalul specializat, contractat de Primăria Slănic, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

"Menţionăm că, până la acest moment, 42 de persoane au fost evacuate din imobilele aflate în proximitate, iar prin grija administraţiei publice locale, două familii au fost adăpostite la operatorii economici de pe raza localităţii", arată sursa citată.

 

Situaţia este continuu monitorizată, iar personal specializat contractat de Primăria Slănic efectuează măsurători în vederea transmiterii acestora expertului tehnic în domeniul Af (Rezistenţa Mecanică şi Stabilitatea Terenului de Fundare a Construcţiilor şi a Masivelor de Pământ).

 

Imagini apocaliptice în Slănic Prahova: orașul scobit de mina de sare se surpă. Primar: "Nimeni nu știe ce e pe dedesubt!" - VIDEO

 

 

Totodată, echipele operative ale IGSU, Poliţia Română şi Jandarmeria Română sunt prezente la faţa locului pentru asigurarea măsurilor din aria de competenţă şi vor rămâne în dispozitiv atâta timp cât situaţia o va impune.

Zona surpată se întinde pe o suprafaţă de peste 60 de metri pătraţi, iar adâncimea craterului este de circa doi metri.

 

 de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list