Netanyahu: „Mă voi opune din toate răsputerile la sancțiunile SUA”

După ce sâmbătă, 20 aprilie, au apărut în presă informaţii conform cărora Statele Unite intenţionează să sancţioneze batalionul Netzah Yehuda pentru operaţiunile în Cisiordania, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că se opune oricăror astfel de decizii, transmite Reuters.

Potrivit site-ului de ştiri Axios, Washingtonul are în vedere sancţiuni împotriva subunităţii respective. Armata israeliană susţine însă că nu este la curent cu vreo astfel de măsură. Trei surse ale Axios afirmă că secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, va anunţa în zilele următoare măsuri faţă de presupuse încălcări ale drepturilor omului comise de Netzah Yehuda.

Netanyahu a comunicat că "dacă cineva crede că poate impune sancţiuni împotriva unei unităţi a forţelor de apărare israeliene - mă voi opune din toate puterile".

Armata a arătat că batalionul Netzah Yehuda este o subunitate activă de luptă care respectă principiile legislaţiei internaţionale. În privinţa sancţiunilor, va fi analizată o eventuală decizie a SUA, însă forţele armate israeliene "acţionează şi vor continua să acţioneze pentru anchetarea oricărui eveniment neobişnuit în mod pragmatic şi conform legii".de pe realitatea.net ext

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list