Lege nouă pentru românii care NU locuiesc la adresa din buletin

S-a dat o lege nouă pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin și au viză de flotant. Viza de flotant este un document oficial emis de către primării. Acesta confirmă locația de reședință a unei persoane în România. Cel care o solicită este necesar să demonstreze că locuiește într-o anumită locație și poate fi înregistrat oficial la acea adresă.

„În ţară, procentul este cu 112% mai mare decât la alegerile precedente. Sunt judeţe care au cifre record. Vreau să subliniez că, potrivit legii, organele de poliţie efectuează verificări atunci când sunt sesizate", a spus Predoiu despre români care nu locuiesc la adresa din buletin sau nu au vize de flotant.

Cătălin Predoiu a spus că, în urma verificărilor, s-au descoperit nereguli în legătură cu 451 de persoane. Acest lucru reprezintă aproximativ 6,6% dintre cazurile verificate.

Amendă uriașă pentru românii care locuiesc la bloc și folosesc mașina de spălatCum se obține viza de flotant

Cei care nu locuiesc la adresa din buletin au nevoie de o viză de flotant. Pentru a obține viza de flotant, trebuie să te adresezi primăriei din zona în care dorești să-ți stabilești reședința. Sunt necesare următoarle documente:

Cerere de viza de flotant: Poți obține un astfel de formular la primărie sau pe site-ul acesteia. Completează cererea cu datele tale personale.

Documente de identitate: De obicei, ai nevoie de actul tău de identitate, precum cartea de identitate sau pașaportul. De asemenea, trebuie să ai acte care să ateste că deții locuința respectivă sau că ai dreptul să locuiești acolo.

Dovada dreptului de folosință a locuinței: Poți avea nevoie de documente care să ateste că ai dreptul să locuiești la adresa respectivă, cum ar fi contractul de închiriere, titlul de proprietate sau adeverința de la proprietar.

Declarație pe proprie răspundere: Poți fi solicitat să completezi o declarație care confirmă faptul că locuiești la adresa menționată și că nu ai altă reședință.

Alte documente: La cererea autorităților locale, pot fi necesare și alte documente, precum certificatul de naștere, certificatul de căsătorie sau alte documente care atestă situații specifice.

Autoritățile vin și cu o veste bună pentru români. Conform unui proiect de lege, în viitorul apropiat, cetățenii români vor primi notificări prin SMS și email atunci când documentele lor, cum ar fi buletinul, pașaportul sau permisul de conducere, se apropie de data expirării. Destinatarul va primi avertismentul cu 90 de zile înainte de data expirării fiecărui document. Este important de menționat că, dacă autoritatea nu deține informațiile necesare, cetățenii vor fi notificați prin poștă, la ultimul domiciliu cunoscut. În ceea ce privește notificarea prin SMS sau email, autoritățile publice vor iniția proceduri pentru colectarea numerelor de telefon și a adreselor de email ale cetățenilor.de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list