Klaus Iohannis, anunț despre armata obligatorie în România: „Respectăm angajamentele asumate la nivel aliat”

„În momentul de față nu este în discuție un astfel de proiect!", a spus Klaus Iohannis, miercuri.

În cadrul evenimentul „România-NATO, 20 de ani", președintele a menționat că România beneficiază de cele mai solide garanții de securitate din istoria României, oferite de Articolul 5 al Tratatului Nord-Atlantic. 

„Respectăm angajamentele asumate la nivel aliat și contribuim la întărirea securității comune și a apărării colective.

Am fost prezenți în Afganistan, am fost parte a Forțelor Multinaționale din Irak și am luptat împreună împotriva terorismului global.

Astăzi, menținem o prezență semnificativă în cadrul Misiunii NATO din Kosovo și avem o contribuție consistentă la întărirea posturii NATO de descurajare și apărare pe Flancul Estic.

Găzduim structuri NATO operaționale și robuste, iar militarii noștri colaborează și se instruiesc în România împreună cu peste 5.000 de camarazi din Statele Unite ale Americii, Franța, Polonia, Portugalia, Belgia, Italia, Marea Britanie, Țările de Jos, Spania, Macedonia de Nord și Luxemburg.

Actualul context generat de războiul de la granițele noastre sporește relevanța României ca pilon de securitate și stabilitate regional. Importanța strategică a regiunii Mării Negre pentru securitatea spațiului euroatlantic, așa cum a fost recunoscută la Summitul NATO de la Madrid în 2022, ca urmare a demersurilor susținute ale României, este astăzi incontestabilă", a mai spus președintele.

Klaus Iohannis, despre argumentele intrării în competiție pentru funcția de la NATO: „Alianța va trebui să ia măsuri de securitate"

de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list