Jonathan Dassin aduce capodopera ”Et si tu n’existais pas” în concert, pentru prima oară la București

Cel ce a fost numit să ducă mai departe numele artistic Dassin, fiul iconului șansonetei (artistul fenomen social al anilor '70 care a murit în plină glorie mondială, la doar 41 de ani), Johnattan Dassin va face auzite toate marile succese lăsate de tatăl său. "Salut", "A toi", "Les Champs-Elysees", "Taka takata" ori magistrala  "Et si tu n'existais pas", înregistrată cu Toto Cutugno, se numără printre cele mai cunoscute cântece de dragoste ale anilor '70 și începutul anilor '80 și care ajung pentru prima oară la București, cântate într-un spațiu acustic intim, locul cel mai potrivit fiind sala reper pentru cultura Capitalei, "Luceafărul", situată în Km 0 al orașului.

Joseph "Joe" Dassin s-a născut la New York, a copilărit în Los Angeles, a cunoscut succesul global cântând în limba franceză (limba țării unde s-a lansat tatăl său, regizorul Jules Dassin) și a murit subit, în vacanță, în Polinezia Franceză, unde cumpărase o plajă. Dassin a cucerit lumea cu stilul său romantic introvertit. 

Și acum, la mai bine de patru decenii de la moartea sa, melodiile sale încă cunosc adaptări tribute, se cântă în numeroase limbi și inspiră noile generații. Însă originalitatea sa  concertistică, cât mai aproape de cea care l-a consacrat pe legendarul său tată, a fost preluată și respectactată de Jonathan Dassin (45 ani), mandatarul moștenirii muzicale a fenomentului Dassin.

De altfel, în plan privat, Johnatan Dassin nu este străin de România, unde a venit la invitația unui prieten. 

"Frecventez în mod regulat oameni din comunitatea românească din Franța și am prins obiceiul cu un prieten să vin la București să văd alți prieteni ca Alex. O să bem un pahar în centrul vechi și, de asemenea, îmi place să mănânc preparatei tradiționale", uimește fiul lui Joe Dassin. 

"A fi fiul unui cântăreț colosal precum a fost tatăl meu este o onoare, dar și o responsabilitate mare. Este  o plăcere să îi cânt piesele. Vă spun și un secret: momente din spectacolele de la București vor fi folosite pentru un film musical", spune acesta.

Biletele pentru Joe Dassin by Jonathan Dassin se pot rezerva online pe salaluceafarul.ro ori pe bilet.ro si iabilet.rode pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list