Ionuț Stroe: „Sebastian Burduja are toate atuurile pentru a duce la bun sfârşit această candidatură”

El a adăugat că Sebastian Burduja are toate atuurile pentru a duce la bun sfârşit această candidatură la Primăria Capitalei şi că obiectivul este obţinerea unei "majorităţi confortabile" de peste 50 de procente la Consiliul General.

Întrebat ce şanse are Sebastian Burduja la Primăria Capitalei, după ce PSD şi PNL au decis să meargă pe candidaturi separate, Ionuţ Stroe a spus: "Nu va fi complicat în a prezenta publicului oferta noastră politică, până la urmă lucrăm la acest proiect politic comun de luni de zile".

Medicul Cătălin Cîrstoiu, prima reacție după ce a fost retras din lupta pentru alegerile locale din București: "Am fost supus unor atacuri"

"Nu vedem niciun fel de dificultate în a prezenta candidaţi separaţi, atât din partea PNL, cât şi din partea PSD pentru primăria generală, pentru fotoliul de primar. Până la urmă aceste candidaturi separate nu fac nimic altceva decât să mobilizeze la maxim electoratul şi activele de partid şi ne pot oferi nouă un suport politic suficient i-aş putea spune, mă refer la voturi pentru a produce o schimbare reală în cadrul consiliului general, o majoritate confortabilă de peste 50 de procente", a afirmat Stroe, la Parlament.

Cătălin Cîrstoiu s-a retras. Coaliția merge cu candidați separați la Primăria Capitalei: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

"Sebastian Burduja a fost propunerea noastră acum câteva luni de zile. Aş putea spune că rămânem consecvenţi soluţiei pe care am avansat-o atunci. La vremea respectivă s-a socotit că este mult mai bine în a îmbrăţişa un candidat comun şi anume candidatura domnului Cătălin Cîrstoiu, candidat independent neînregimentat politic. Sebastian Burduja, din punctul nostru de vedere, are şanse foarte mari, are avantajul tinereţii, a unei pregătiri profesionale şi politice fără cusur. Este un tip cu o viziune nouă, un tip foarte bine pregătit şi oricând gata să înţeleagă problemele reale Bucureştiului şi să îi ofere soluţiile", a mai spus Ionuţ Stroe.

Întrebat în legătură cu faptul că Sebastian Burduja are avea probleme de vizibilitate, liderul liberal a menţionat că acesta este "un politician tânăr, care a confirmat peste tot, în funcţii de maximă responsabilitate administrativă la ministerele pe care le-a condus până acum".

"Există într-adevăr o perioadă de timp scurtă pentru promovarea lui, dar, din punctul nostru de vedere, în acest moment are toate atuurile pentru a aduce la bun sfârşit această candidatură", a adăugat Stroe.

Întrebat în legătură cu afirmaţia lui Rareş Bogdan că trebuie un candidat comun pentru a ţine coaliţia unită, Ionuţ Stroe a spus: "Este insuficient să te raportezi la primăria generală doar privind candidatura pentru fotoliul de primar, e absolut necesar, din punctul nostru de vedere, să-ţi asiguri şi majoritatea necesară în consiliul local pentru a promova toate ideile cu care un primar vine".

"Un candidat comun într-adevăr ar fi avut şanse mult mai mari, pentru că există suportul politic a două formaţiuni care depăşesc în acest moment 50 de procente şi, cu siguranţă, am încercat să transferăm aceste procente şi candidatului nostru comun. Nu s-a putut. Analiza dinamicii campaniei electorale ne-a adus în momentul în care am fost nevoiţi şi s-a impus o schimbare de strategie. Noi considerăm că aceste candidaturi separate nu fac altceva decât să maximizeze scorurile politice ale celor două partide şi, bineînţeles, să avem o majoritate confortabilă, peste 50% şi de ce nu, viitorul primar de la PNL sau PSD", a adăugat Stroe.

Ciolacu, despre Cîrstoiu: „Îmi pare rău că în două săptămâni a devenit bin Laden"

de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list