Gabriela Firea, prima reacție după ce Marcel Ciolacu a anunțat-o oficial candidat la Primăria Capitalei din partea PSD

"Mulțumesc pentru încredere! Împreună vom lupta pentru dreptul bucureştenilor la o viață mai bună, într-un oraş civilizat. Voi redeschide toate şantierele blocate şi voi reda curățenia şi frumusețea Capitalei. Vom avea, din nou, cele mai mari investiții în şcoli, transport, protecția mediului, infrastructură, termoficare, spitale, instituții de cultură", a scris Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook. 

Reamintim că azi-noapte, după ce medicul Cătălin Cîrstoiu a fost scos din cărți pentru Primăria Capitalei, liderii Coaliției au convenit să meargă separat la alegeri, desemnându-i drept candidați pentru București pe Gabriela Firea, din partea PSD, și pe Sebastian Burduja, din partea PNL. 

Astfel, Gabiela Firea îi va avea contracandidați pe Nicușor Dan, cel care a învins-o în 2020, pe Sebastian Burduja (PNL) și pe Cristian Popescu Piedone (PUSL). 

Cine este Gabriela Firea

Gabriela Firea (51 de ani) a fost primar al Capitalei în mandatul 2016 – 2020. Ea a pierdut alegerile din 2020 în fața actualului primar Nicușor Dan după ce a fost acuzată că a cheltuit o mare parte din bugetul general pentru vouchere, diverse evenimente publice și înființarea a 24 de companii municipale care au angajat mii de oameni. Ea a respins acuzațiile, dar a pierdut alegerile în fața lui Nicușor Dan, susținut la acel moment de USR și PNL.

În 2020, Gabriela Firea a devenit senator PSD. În 2021 a intrat în guvernul Ciucă și a fost ministrul Familiei.

Firea a demisionat din guvern și din funcția de președinte al PSD București în iulie 2024, sub presiunea președintelui PSD Marcel Ciolacu, după scandalul azilelor groazei din Voluntari, unde zeci de bătrâni erau ținuți în condiții improprii. Ea a negat orice legătură cu neregulile din azilele deținute de Ștefan Godei, fost șofer la Primăria București, la cabinetul său de senator și un apropiat al consilierei sale Ligia Enache.

Ancheta procurorilor în cazul azilelor groazei nu a relevat însă nicio legătură cu Gabriela Firea sau cu soțul său, Florentin Pandele, primarul din Voluntari.

După ce a făcut un pas în spate din cauza scandalului public, Firea a revenit în atenția publică prin declarațiile publice în care se arăta pregătită pentru a candida la Primăria București. Cu toate acestea, liderul PSD Marcel Ciolacu a preferat ca, împreună cu Nicolae Ciucă, să aleagă un candidat independent pentru Primăria București – pe medicul Constantin Cîrstoiu.

Pe 9 aprilie 2024, Gabriela Firea a fost realeasă cu unanimitate de voturi în funcţia de preşedinte al Organizaţiei PSD Bucureşti.

Luni 22 aprilie, Firea a fost desemnată de PSD drept candidată la Primăria București.

 

 de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list