Fosta șefă a Casei de Pensii atrage atenția. Care este greșeală frecventă legată de calculul punctajului și grupele de muncă?

"Persoanelor care sunt pensionate în acest moment, din punct de vedere al perioadelor lucrate în anumite grupe de muncă, nu li se afectează punctajul calculat pentru perioadele lucrate in grupe de munca și acel punctaj va fi luat in calcul când se recalculează pensia.Atunci când vorbim de 0,5 puncte, discutăm despre punctajul acordat în luna respectivă, atunci când se calculează punctajul în lună, urmând ca apoi regula de calcul să fie preluată (...) Spun asta pentru că mulți au înțeles că se acordă o jumătate de punct (0,5) și se înmulțește cu numărul de luni, respectiv de ani. Se calculează punctajul adăugând la ce rezulta din contributivitate, adică prin raportarea salariului încasat, a veniturilor de natură salarială la salariul mediu brut, respectiv câștig salarial mediu brut pe economie, și la rezultatul acela se adaugă 0,25, respectiv 0,5 puncte. 

Reducerea vârstei de pensionare ca urmare a perioadelor lucrate în grupa de munca nu se acumulează la punctele de stabilitate, punctul de stabilitate se calculează numai pentru anii calendaristici ," a explicat Doina Pârcălab, în exclusivitate la Realitatea Plus.de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list