Fost angajat al unei companii care comercializează mobilier casnic, cercetat pentru înşelăciune şi fals informatic. Prejudiciul adus operatorului economic

"La data de 11 aprilie 2024, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 2 au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară şi 9 mandate de aducere, în Municipiul Bucureşti şi judeţele Buzău şi Brăila, într-un dosar penal de înşelăciune şi fals informatic. În fapt, în perioada 1 martie 2021 – 15 noiembrie 2023, un bărbat, în vârstă de 29 de ani, angajat în cadrul unui centru comercial, ar fi efectuat 55 de operaţiuni de retur de produse sau sume de bani, către diferite persoane, deşi, comenzile iniţiale plasate de aceste persoane ar fi fost în parte fictive şi în parte nereturnate", a transmis, vineri, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că, în 19 cazuri, bărbatul, profitând de faptul că avea acces la casa de marcat, ar fi creat bonuri de vânzare false, iar după generarea vânzării false, acesta ar fi deschis cazuri de retur, întocmind documentele de retur şi nota de plată în baza bonurilor de vânzare anterior menţionate.

Percheziții în Ploiești, Bușteni și București, într-un dosar de înşelăciune şi fals cu prejudiciu uriaș. 4 persoane urmau să fie audiate

"De asemenea, în 35 de cazuri, bănuitul ar fi efectuat retururi false în baza unor bonuri de vânzare reale, folosindu-se de  o aplicaţie care permite accesarea arhivei bonurilor fiscale,  prin intermediul căreia ar fi identificat bonuri de vânzare reale pentru produse aflate la limita împlinirii celor 365 de zile, termenul de retur acordat de societate clienţilor săi. Ulterior, banii aferenţi returului ar fi fost livraţi în conturile unor persoane, diferite faţă de cele care au plasat comenzile iniţiale reale", a mai transmis sursa citată.

Potrivit poliţiştilor, la data de 19 noiembrie 2022, bărbatul ar fi creat o comandă folosind aplicaţiile societăţii prejudiciate, pentru a emite un bon de comandă pe numele unei rude.

"Comanda ar fi fost confirmată şi iniţiată în sistemul de operare folosit de societate, apoi, bănuitul ar fi procesat returul comenzii şi ar fi stornat bonul de vânzare, fără a anula însă livrarea comenzilor.  Astfel, prin cele 55 de operaţiuni de retur produse/sume de bani, bănuitul ar fi creat un prejudiciu persoanei vătămate în valoare de peste 440.000 de lei. Probatoriul administrat a relevat faptul că bărbatul, cu sprijinul a nouă persoane, cu vârste cuprinse între 25 şi 57 de ani, ar fi beneficiat de suma de bani aferentă retururilor efectuate în mod fictiv, banii intrând, ulterior, în conturile acestuia. La data de 11 aprilie 2024, au fost puse în executare trei mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate bunurile din comanda efectuată în numele femeii de 57 de ani", a mai transmis Poliţia.

În baza probatoriului administrat în cauză, faţă de bănuit şi alte şase persoane a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere legală.

Preot exclus din Biserică după ce ar fi înșelat enoriașii. Care era, de fapt, originea "mirului sfânt" și cum îi mințea pe oameni: caz scandalos la Sibiu

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi fals informatic. 

Surse jidiciare au precizat pentru News.ro că bărbatul a fost angajat al unui cunoscut centru comercial care comercializează mobilier casnic, iar prejudiciul a fost produs acestui operator economic.de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list