Destinațiile de vis care au introdus taxă de turism din 2024. Cât vor trebui românii să plătească în plus pentru vacanță

De la pitorescul Algarve la fascinanta Barcelona, autoritățile locale au considerat că impunerea unor taxe suplimentare este necesară pentru a gestiona fluxul mare de turiști și pentru a proteja resursele naturale și culturale ale destinațiilor lor. Această schimbare vine în contextul îngrijorărilor legate de impactul negativ al turismului de masă asupra mediului și comunităților locale, obligând destinațiile populare să ia măsuri drastice pentru a menține echilibrul și sănătatea locurilor lor.

Românii care doresc să viziteze aceste destinații de vis în următorii ani vor trebui să-și ia in calcul costuri suplimentare pentru a-și bucura de vacanțe exotice. Taxele de turism introduse în locații precum Veneția, Barcelona și Noua Zeelandă vor modifica costul total al excursiilor, iar turiștii români vor trebui să realizeze calcule precise pentru a nu fi luați prin surprindere. Combaterea turismului excesiv și menținerea experienței autentice pentru turiști devin prioritare pentru destinațiile care se confruntă cu un număr prea mare de vizitatori, iar taxele de turism reprezintă o măsură critică în această luptă.

Barcelona își mărește (din nou) taxa de turism în 2024

În 2022, autoritățile orașului au anunțat că taxa turistică din Barcelona va fi majorată în următorii doi ani.Din 2012, vizitatorii din capitala catalană au trebuit să plătească atât taxa turistică regională, cât și o suprataxă suplimentară la nivelul întregului oraș. La 1 aprilie 2023, autoritățile municipale au majorat taxa municipală la 2,75 euro, scrie euronews.travel într-o analiză exhaustivă a schimbărilor din turism de anul acesta.

O a doua majorare are loc la 1 aprilie 2024, când taxa va crește la 3,25 euro. Taxa se aplică vizitatorilor care se cazează în unitățile de cazare turistice oficiale. Consiliul a declarat că încasările vor fi folosite pentru a finanța infrastructura orașului, inclusiv pentru îmbunătățirea drumurilor, a serviciilor de autobuz și a scărilor rulante.

Statele baltice se tem că vor fi atacate de Rusia prin metode staliniste. Declarații disperate: „Nu avem unde să ne retragem"

Portimão, Portugalia, a introdus taxa de turism în martie 2024

Portimão a călcat pe urmele orașelor vecine, introducând o taxă turistică în luna martie. Orașul-port din Algarve, Portugalia, va varia taxa în funcție de sezonul înalt și cel scăzut, stabilind-o la 2 euro pe noapte în perioada aprilie-octombrie și la 1 euro pe noapte în perioada noiembrie-martie.

Olhão, un oraș pescăresc portughez popular printre turiști, a început, în mod similar, să taxeze vizitatorii cu 2 euro pe noapte între aprilie și octombrie anul trecut. Taxa este redusă la 1 euro între noiembrie și martie. Aceasta nu se aplică copiilor sub 16 ani și este limitată la cinci nopți – deci la maximum 10 euro – pe călătorie.

Taxele sunt folosite pentru a minimiza impactul turismului asupra orașelor din Algarve, inclusiv pentru a îmbunătăți curățenia, securitatea și durabilitatea.  Două dintre cele 16 municipalități din Algarve au perceput deja o taxă turistică: Faro (1,5 euro pe noapte până la șapte nopți între martie și octombrie) și Vila Real de Santo António (1 euro pe zi până la șapte zile).

Bali: Taxa de turism introdusă în februarie 2024

Cunoscută drept Țara Zeilor, Bali atrage vizitatori din întreaga lume pentru plajele, insulele și cultura sa spirituală.Dar turismul înseamnă și probleme, iar Bali speră să rezolve unele dintre acestea cu o nouă taxă care trebuie plătită pentru a intra în țară. Începând cu 14 februarie 2024, cei care sosesc pe plan intern și internațional trebuie să plătească o taxă de 150.000 IDR (8,80 euro). Aceasta trebuie achitată la ghișeele speciale de la Aeroportul Internațional Ngurah Rai din Bali. Autoritățile spun că procesul durează mai puțin de 30 de secunde. Acestea au precizat că încasările sunt destinate proiectelor care "conservă mediul, natura și cultura, precum și îmbunătățirea calității" din Bali.

Doi câini au distrus o mașină, în timp ce încercau să prindă o pisică. Pagubele, evaluate la 3.000 de dolari

Introduce Thailanda o taxă turistică în 2024?

În 2022, s-a zvonit că o taxă turistică va fi introdusă în iunie 2023. Acest lucru nu s-a întâmplat, apoi nici următorul termen limită din octombrie nu s-a întâmplat. Și nu au fost confirmate planuri pentru 2024.  Companiile aeriene și organismele care reprezintă companiile aeriene ar fi contestat taxa. Când s-a zvonit pentru prima dată, s-a spus că taxa ar fi de 300 de baht (8 euro). În 2022, guvernatorul Autorității pentru Turism din Thailanda a declarat pentru agenția de știri Reuters că o parte din taxă "va fi folosită pentru a avea grijă de turiști", deoarece au existat momente în care asigurarea de sănătate nu i-a acoperit. De asemenea, va contribui la finanțarea dezvoltării ulterioare a atracțiilor turistice, cum ar fi Marele Palat din Bangkok.

Taxa turistică din Veneția: Când vor trebui să plătească vizitatorii pentru a intra în 2024?

Taxa turistică a Veneției a fost subiectul multor dezbateri și întârzieri. Orașul este unul dintre cele mai supraaglomerate din Europa, forțând localnicii să iasă de pe străzile înguste și aglomerate din centrul orașului, scrie economedia. Orașul va impune o taxă de intrare pentru o parte din 2024. Vizitatorii vor trebui să plătească o taxă de 5 euro pentru a intra în weekendurile de vârf și în alte zile între aprilie și jumătatea lunii iulie – 29 de zile în total.

Taxa pentru turiștii de o zi va fi în vigoare în timpul orelor de vârf (8.30 – 16.00), ceea ce înseamnă că vizitatorii care vin în Veneția pentru cină sau pentru un concert nu vor trebui să plătească. Taxa de intrare urmărește să reducă aglomerația, să încurajeze vizitele mai lungi și să îmbunătățească calitatea vieții pentru rezidenți. Veniturile obținute din taxa de intrare vor merge către servicii care îi ajută pe locuitorii orașului, cum ar fi întreținerea, curățenia și reducerea costurilor de trai.

În multe țări există deja o taxă de turist, din diverse motive. Pentru unele, are legătură cu încercarea de a limita numărul de turiști și de a preveni turismul excesiv. Pentru altele, este aproape ca o taxă de sustenabilitate pentru fiecare vizitator. Banii proveniți din aceste taxe sunt destinați întreținerii facilităților turistice și protejării resurselor naturale.

Trump a publicat un clip cu Joe Biden legat la mâini și picioare. Democrații au luat foc și îl acuză de "violență politică"

Austria

În Austria se plătește o taxă de cazare, care variază în funcție de provincia în care vă aflați. În Viena sau Salzburg, veți plăti 3,02% în plus la nota de plată a hotelului, de persoană.

Belgia

Taxa de turism în Belgia se aplică și la cazare, pentru fiecare noapte petrecută acolo. Taxa este uneori inclusă în tariful camerei de hotel, dar unele separă costul și îl transformă într-o taxă suplimentară. Anvers și Bruges percep o taxă pe cameră. În Bruxelles, tariful variază în funcție de mărimea și clasificarea hotelului. În general, este de aproximativ 7,50 euro.

Bhutan

În timp ce taxele de turism ale majorității țărilor sunt sub 20 de euro, taxa din Bhutan este foarte mare în comparație.Taxa zilnică minimă pentru majoritatea străinilor este de: 250 de dolari (228 de euro) de persoană pe zi în sezonul de vârf și puțin mai puțin în sezonul de bază. Dar aceasta acoperă multe, inclusiv cazarea, transportul în țară, un ghid, mâncarea și taxele de intrare.

Înregistrările care arată „păpușarii" din culise. BlackRock: "Noi conducem America, nu Biden. Ne dorim ca războiul din Ucraina să nu se termine niciodată"

Bulgaria

Bulgaria aplică o taxă de turist pentru înnoptări. Aceasta este foarte mică și variază în funcție de zonă și de clasificarea hotelului – până la aproximativ 1,50 euro.

Insulele Caraibe

Majoritatea insulelor din Caraibe au taxe turistice adăugate la costul hotelului sau o taxă de plecare.Antigua și Barbuda, Aruba, Aruba, Bahamas, Barbados, Bermuda, Bonaire, Insulele Virgine Britanice, Insulele Cayman, Dominica, Republica Dominicană, Grenada, Haiti, Jamaica, Montserrat, St. Kitts și Nevis, St. Lucia, St. Maarten, St. Vincent și Grenadine, Trinidad și Tobago și Insulele Virgine Americane au toate o formă de taxă pentru vizitatori. Taxele variază de la 13 euro în Bahamas la 45 de euro în Antigua și Barbuda.

Croația

Croația și-a majorat taxa de turism în 2019. Rata majorată se aplică însă doar în timpul sezonului de vârf, în timpul verii.Vizitatorii plătesc în jur de 10 kuna (1,33 euro) de persoană pe noapte.

Republica Cehă

Trebuie să plătiți o taxă de turism în Republica Cehă doar atunci când vizitați capitala Praga.Aceasta este foarte mică (sub 1 euro) și se plătește pe persoană, pe noapte, până la 60 de nopți. Taxa nu se aplică copiilor sub 18 ani.

Miliardarul britanic Richard Branson și-a prezentat evaluarea şcolară din care rezultă că era „prostul clasei"

Franța: Taxă turistică mai mare la Paris datorită Jocurilor Olimpice din 2024

În Franța trebuie plătită o "taxe de séjour". Aceasta se adaugă la factura de hotel și variază în funcție de orașul în care vă aflați.Tarifele variază de la 0,20 euro la aproximativ 4 euro de persoană, pe noapte.Punctele turistice precum Paris și Lyon folosesc acești bani pentru a menține infrastructura turistică. În anticiparea Jocurilor Olimpice din 2024, taxa turistică pe camerele de hotel a crescut cu 200%, începând cu ianuarie 2024.În funcție de tipul de cazare, taxa variază între 0,75 și 15 euro pe noapte.

Germania

Germania are ceea ce ei numesc "taxă pe cultură" ("kulturförderabgabe"), dar și o "taxă pe pat" (a bettensteuer), în orașe precum Frankfurt, Hamburg și Berlin. Taxa este de aproximativ 5 la sută din factura de hotel.

Grecia

Taxa de turism în Grecia se bazează pe numărul de stele ale hotelului sau pe numărul de camere pe care le închiriați. Poate fi de până la 4 euro pe cameră. A fost introdusă de Ministerul grec al Turismului pentru a contribui la reducerea datoriei țării.

De frica hoților, supermarketurile din Marea Britanie adoptă scanarea facială

Ungaria

În Ungaria, taxele de turism se aplică doar în Budapesta. Călătorii trebuie să plătească un plus de 4% în fiecare noapte, în funcție de prețul camerei.

Italia

Taxele turistice din Italia depind de locul în care vă aflați. În Sicilia, taxele variază între 1 și 3 euro pe noapte. În timp ce, la Roma, taxa variază între 3 și 7 euro pe noapte, în funcție de tipul de cameră, dar unele orașe mai mici percep mai mult.

Japonia

În Japonia, aceasta vine sub forma unei taxe de plecare. Vizitatorii în Japonia plătesc 1.000 de yeni (aproximativ 8 euro) atunci când părăsesc țara. Site-ul oficial de turism susține că această mică taxă face "o diferență semnificativă" pentru economie.

Malaezia

Taxa de turism din Malaezia este o taxă forfetară și se aplică pentru fiecare noapte de ședere. Nu este mult mai mare de aproximativ 4 euro pe noapte.

Piesa mașinii care poate fi avariată de praful saharian

Noua Zeelandă

Mulți turiști, persoane aflate în concediu de odihnă, precum și unii studenți și lucrători care vin în Noua Zeelandă trebuie să plătească o taxă internațională de conservare a vizitatorilor și de turism (IVL) la sosire. Însă persoanele din Australia sunt scutite. Taxa este de 35 de dolari neozeelandezi, ceea ce înseamnă aproximativ 21 de euro.

Țările de Jos

Țările de Jos au o taxă turistică pe uscat și o taxă turistică pe apă.În Amsterdam, aceasta se ridică în prezent la 7 la sută din costul unei camere de hotel. Se numește "toeristenbelasting".În 2024, aceasta va crește la 12,5%, devenind astfel cea mai mare taxă turistică din Europa. Se va aplica atât pasagerilor de croazieră, cât și vizitatorilor care înnoptează.

Portugalia

Taxa turistică redusă din Portugalia se plătește pe persoană și pe noapte și se aplică doar oaspeților care au peste 13 ani.Aceasta este de aproximativ 2 euro și se aplică în prezent în 13 din cele 308 municipalități din Portugalia, inclusiv în orașele Porto, Lisabona și Faro. Trebuie să o plătiți doar în primele șapte zile de ședere.

Slovenia

Taxa de turism în Slovenia variază în funcție de locație și de clasificarea hotelului. Este puțin mai mare în orașele mari și în stațiunile turistice, inclusiv în Ljubljana și Bled – aproximativ 3 euro.

Piesa mașinii care poate fi avariată de praful saharian

Spania

Dacă vă îndreptați spre Ibiza sau Majorca, va trebui să plătiți o taxă turistică. Taxa de turism durabil, care se aplică în cazul cazărilor de vacanță din Insulele Baleare din Spania (Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera), se aplică, de asemenea, fiecărui turist în vârstă de 16 ani sau mai mult. În timpul sezonului de vârf, taxa poate ajunge până la 4 euro pe noapte.Între timp, Valencia a renunțat la planurile de a introduce o taxă turistică în 2024, în urma alegerilor de anul trecut.

Elveția

Taxa de turism în Elveția variază în funcție de locație. Costul este pe noapte și pe persoană și se ridică la aproximativ 2,20 euro.De obicei, ofertele pentru cazare nu includ taxa turistică – aceasta este specificată ca o sumă separată, astfel încât este mai ușor de urmărit. Și se aplică doar la sejururi mai mici de 40 de zile.

SUA

În cea mai mare parte a Statelor Unite se percepe o taxă hotelieră sau o taxă de cazare pentru călătorii care închiriază locuințe. Se mai numește și taxă de ocupare. Taxele se aplică la hoteluri, moteluri și hanuri. Se pare că cea mai mare rată este plătită în Houston, cu o taxă de 17% pe factura de hotel.

Experiment inedit despre haosul rutier din București: În 60 de minute, pe banda de autobuz au circulat 65 de mașini și motocicletede pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list