De ce medicul Virgiliu Stroescu nu recomandă mămăliga cu brânză și smântână. Preferata milioanelor de români ascunde pericole la care nu ne-am fi așteptat

Doctorul Virgiliu Storescu, cunoscut pentru expertiza sa în nutriție și sănătate, ne împărtășește perspectiva asupra acestui fel de mâncare tradițional, aruncând lumină asupra beneficiilor și posibilelor aspecte negative pentru sănătate asociate consumului de mămăligă cu brânză și smântână.

Cu o istorie bogată și rădăcini adânci în cultura românească, mămăliga cu brânză și smântână este unul dintre cele mai îndrăgite feluri de mâncare. Pregătit din făină de porumb fiartă în apă cu sare și servit alături de brânză, telemea sau urdă, cu smântână, acest preparat simplu și delicios a fost întotdeauna un punct de reper al gastronomiei noastre.

Cu toate acestea, dr. Virgiliu Stroescu ne invită să privim dincolo de gust și să ne concentrăm asupra potențialelor riscuri pentru sănătate. Acesta atrage atenția asupra conținutului de colesterol din produsele de origine animală, precum brânza și ouăle, subliniind că un consum excesiv poate avea efecte negative asupra sănătății cardiovasculare.

Rețetă de la mănăstire pentru laptele auriu, remediul antic împotriva răcelii, insomniei și problemelor pielii

„Este un preparat gustos, dar hai să analizăm puțin. Cea mai mare otravă a organismului, a planetei noastre este colesterolul, îi spune ciclopentanoperhidrofenantreno, este gruparea care produce colesterolul, este ca un fel de ipsos pe vase. Deci, ăsta când se sparge un vas, vine colesterolul și îl repară. Din el se face vitamina D, din el se fac toți hormonii, steroizii, dar are un lucru, în cantități mici, ficatul face exact cât trebuie. 

Deci, mie îmi face colesterolul cât trebuie, însă atunci când vine cineva și îmi bagă o friptură, din care dă colesterol și de la o vacă și atunci îmi crește colesterolul. Laptele, brânza, ouăle, toate produsele de origine animală au colesterol în timp ce produsele vegetale nu au colesterol și au fibre vegetale care sunt formidabile", a declarat medicul Virgiliu Stroescu.

De asemenea, medicul a subliniat și impactul negativ al conservanților utilizați în industria alimentară, cum ar fi nitriții, care sunt folosiți pentru a extinde durata de viață a produselor. Chiar dacă aceste substanțe par să ofere beneficii, dr. Stroescu menționează că ele au și diverse riscuri asociate, scrie DivaHair.

Ce probleme dentare moștenesc copiii de la părinți. Un stomatolog explică

„Dacă o lași 10 ore se înnegrește. De ce salata se veștejește după patru zile și carnea atât de repede? Ei, carnea roșie are în mijloc un nucleu de fier și fierul cu oxigenul face o substanță neagră la culoare. Ca să se oprească să nu fie altfel la culoare se pun nitriți, care e exact ca formolul.

Cu ajutorul acestor nitriți carnea rămâne la fel la culoare. Dacă pui nitriți îți stă așa trei zile. Ei, nitriții ăștia când intră în noi, nu mai putrezesc morții. Nitriții favorizează cancerul, aceștia împreună cu aminoacizii sunt cancerigeni", a mai spus medicul.

Rugăciunea care face minuni în Postul Paștelui, dezvăluită de un părinte de la Muntele Athosde pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list