Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar. Pașii de urmat

1.) Prezintă situația administratorului blocului

Înainte de orice, anunță in cel mai scurt timp de la constatare asociația de proprietari sau administratorul blocului. Comunică-le despre situația de urgență și cere-le să trimită un reprezentant pentru a evalua pagubele și pentru a lua măsuri pentru oprirea inundației.

2.) Fă un proces verbal de constatare a pagubelor

Întocmește un proces verbal de constatare a pagubelor. Acest document oficial va conține o descriere detaliată a daunelor și va fi semnat de tine, de vecinul responsabil și de un reprezentant al asociației de proprietari sau administratorului blocului.

3.) Întocmește un dosar cu probe cu stricăciunile cauzate de inundație

Realizează fotografii sau înregistrează video-uri cu daunele provocate de inundație. Aceste dovezi vizuale vor fi importante pentru a susține cererea ta de despăgubire în fața autorităților.

4.) Soluționare pe cale amiabilă cu vinovatul!

Încearcă să ajungi la o soluționare pe cale amiabilă cu vecinul. Poate fi util să discuți cu vecinul tău responsabil pentru a găsi o modalitate de a acoperi costurile reparațiilor fără a recurge la procese lungi și costisitoare.

5.) Cere ajutorul unui avocat specializat în dreptul imobiliar

Consultă-te cu un avocat specializat în dreptul imobiliar. Dacă nu poți ajunge la o înțelegere cu vecinul și trebuie să soluționezi problema prin intermediul instanței, este important să ai sprijinul legal adecvat pentru a-ți proteja interesele.

În cazul unei inundații la bloc provocate de vecin, responsabilitatea financiară poate fi atribuită asociației de proprietari sau administratorului blocului în funcție de circumstanțele specifice ale cazului. Prin luarea unor măsuri rapide și adecvate, poți minimiza pagubele și poți obține despăgubiri pentru daunele suferite.

Sursă text: Click.ro de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list