Cine a fost femeia pe care George Bacovia a iubit-o nebunește. Era cu 14 ani mai tânără decât poetul și i-a fost alături până în ultima clipă de viață

George Bacovia a fost un copil bolnăvicios, iar acest lucru a influențat definitiv dezvoltarea și percepția sa despre viață. La maturitate, poetul simbolist a fost o fire pesimistă, melancolică, acest lucru putând fi observat cu ușurință în poeziile sale. Viața socială reprezenta un chin pentru el și se ferea pe cât posibil de oameni. Surprinzător, însă a reușit să-și găsească dragostea atunci când se aștepta mai puțin, scrie Click.

„Furat de încurajarea prietenilor, printre cursurile de drept roman şi civil, m-am trezit poet de-a binelea. Literatura de care m-am atins din când în când şi-a picurat virusul caracteristic în toate fibrele sufletului, luptând cu succes asupra studiilor mele juridice. Nu am niciun crez poetic. Scriu precum vorbesc cu cineva pentru că-mi place această îndeletnicire. Trăind izolat, neputând comunica prea mult cu oamenii, stau de vorbă adesea cu mine însumi, fac muzică şi când găsesc ceva interesant iau note pentru a mi le reciti mai târziu. Nu-i vina mea dacă aceste simple notiţe sunt în formă de versuri şi câteodată par vaiete. Nu sunt decât pentru mine", a scris George Bacovia în volumul „Poezii".

Cum a apărut povestea de iubire dintre George Bacovia și Agatha Grigorescu

Iubirea dintre Bacovia și Agatha a fost una specială, fiindcă s-a născut din suferință. Tipul plăpând și melancolic a înțeles durerea fetei care rămăsese orfană de mamă la numai 4 zile de la naştere și de tată la vârsta de 14 ani.

Cei doi s-au întâlnit pentru prima dată când ea avea doar 21 de ani și visa să devină poetă, lucru care s-a întâmplat ani mai târziu. Agatha a fost fascinată de poet, de ochii săi albaștri și de faptul că acesta abia își publicase primul volum de poezii, „Plumb".

Cine a fost, de fapt, domnişoara Pogany, muza și iubita lui Constantin Brâncuşi? 19 sculpturi ale marelui artist îi poartă numele

Relaţia dintre cei doi a evoluat treptat de la prietenie la iubire, scriitorul având nevoie de 12 ani pentru a o cere de soție. Momentul nu a fost unul senzațional, însă a fost de ajuns pentru fata care s-a îndrăgostit iremediabil de poetul melancolic. Poate suna ciudat, însă din tristețe și suferință ies de multe ori unele dintre cele mai importante creații ale umanității.



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list