Ce trebuie să faci în duminica Floriilor, pentru a-ți merge bine tot anul. Vei avea parte de bani, sănătate, iubire și liniște sufletească

Creștinii ortodocși au grijă să celebreze așa cum se cuvine fiecare sărbătoare în parte. Paștele, fiind una dintre cele mai importante, joacă un rol important. Fiecare biserică celebrează așa cum se cuvine Floriile: credincioșii merg la biserică și au la ei crenguțe de salcie pe care preoții le slujesc. Apoi, ele sunt așezate la uși sau icoane. 

Tragedie uriașă chiar înainte de Florii: doi tineri au murit pe loc după ce s-au izbit cu motoscuterul într-un podețCare este rolul salciei - de ce e bine să o purtăm în casă tot anul

Etnografii amintesc faptul că salcia pusă la icoană reprezintă un spor pentru casă, ogradă și ar acționa ca un scut împotriva bolilor. 

„Se spune că e bine să pui salcie la icoană, pentru binele casei, la coteţele păsărilor şi la grajdurile animalelor pentru a le apăra de boli sau să te încingi la brâu pentru a te feri de dureri de spate", spun etnografii de la Muzeul Dunării de Jos din Călăraşi, conform publicației Adevărul.ro.  

Persoanele care urmează acest obicei reușesc să aibă parte de spor, de o viață liniștită și cât mai ferită de probleme. Ramurile de salcie sfințite de preoți se păstrează pe toată durata anului în casele credincioșilor. La nevoie, atunci când apar anumite probleme de sănătate, ele sunt folosite în scop tămăduitor. 

Ce este strict interzis să facem de Florii. Toți românii trebuie să știe asta

De asemenea, un alt obicei presupune ca ramurile să fie puse în hrana animalelor sau pe mormintele celor dragi. 

Obiceiul ciudat pe care-l aveau fetele în noapte Floriilor 

Cu toate că obiceiurile păgâne au devenit o normalitate practicată de majoritatea românilor, amintim încă unul: ritualul de înfrumusețare pe care fetele îl aveau pentru a fi mereu tinere și frumoase: 

„La sate, pe vremuri, se practicau câteva obiceiuri păgâne. La miezul nopţii dinspre Florii, fetele fierbeau apă cu busuioc şi cu fire de la ciucurii unei năframe furate de la înmormântarea unei fete mari. În duminica de Florii, ele se spălau cu această apă pe cap, aruncând-o apoi la rădăcina unui pom fructifer, sperând că în acest fel să le crească părul frumos şi bogat. În alte locuri din Bărăgan, oamenii nu se spală pe cap în această zi, tocmai ca să nu încărunţească la fel ca pomii în floare", mai arată etnografii.

Sursă text: Click.rode pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list