Ce simți cu un minut înainte să mori? Cercetătorii au elucidat misterul

 

Conform specialiștilor de la American Society of Chemists, senzația oamenilor cu un minut înainte să moară este la fel ca cea pe care o au atunci când se uită la un film horror. Creierul reacționează la fel în ambele cazuri. Frica are un efect interesant pentru organism. Atunci când avem această senzație, simțurile transmit semnale către talamus, zonă a creierului care participă la preluarea impulsurilor nervoase. Corpul încearcă să lupte pentru a supraviețui, dar nu găsește soluția de care să se agațe.

Nivelul de adrenalină crește simțitor în ultimele 60 de secunde de viață, în special atunci când omul are un accident ori este atacat de cineva. Țipătul va fi prima reacție a organismului în astfel de momente. Exact ca în filmele horror. Personajele urmărite de criminal încep să țipe, deși știu că această reacție nu le va ajuta să scape.

Pentru a se înțelege mai bine prin ce trec oamenii în ultimul minut din viața lor, cercetătorii au oferit un exemplu. Atunci când o persoană este înjunghiată ori lovită puternic, i se opresc inima și respirația, dar creierul lucrează intens. Se pare că acesta este motivul pentru care cei care s-au întors din moarte clinică au declarat că au văzut o luminiță salvatoare. Dacă medicii intervin în acest stadiu, persoana respectivă poate fi readusă la viață, altfel va intra în moarte biologică.

Ce se întâmplă cu sufletul în a 9-a zi după moarte. Este înfricoșător

de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list