Bulevardul Alexandru Obregia se transformă în Artera teilor - FOTO

Teii sunt arbori atrăgători, perfecți pentru peisajele urbane, deoarece tolerează o gamă largă de condiții adverse, inclusiv poluarea. Teii, prin frunzele lor bogate, contribuie la purificarea aerului și la crearea unor spații verzi care îmbogățesc mediul urban.

Este și motivul pentru care cei de la Totul Verde au demarat un proiect de plantare a teilor în mai multe zone din sectorul 4, iar primul pas a fost deja făcut pe una dintre cele mai verzi artere din sector. Este vorba de Bulevardul Alexandru Obregia.

Acest lucru adaugă un plus de frumusețe pe străzile sectorului, având și o importanță vitală pentru sănătatea și calitatea comunității.

Plantarea de tei nu este doar o decizie estetică, ci și una pragmatică. Teii sunt arbori nativi în București și sunt recunoscuți pentru capacitatea lor de a oferi umbră generoasă în timpul verii, de a absorbi poluarea din aer și de a contribui la reducerea zgomotului din mediul urban. Prin plantarea acestora pe Bulevardul Alexandru Obregia, se urmărește să se creeze un spațiu mai plăcut pentru locuitorii din zonă, dar și să se ofere un habitat mai prielnic pentru diversele specii de păsări și alte viețuitoare urbane.de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list