Break dance, cel mai nou sport la Jocurile Olimpice. Se fac presiuni ca și dansul la bară să devină sport olimpic

Practicat inițial în esență la cabarete și în cluburi de striptease, dansul la bară a primit statutul de sport, având ca specific mișcări solicitante din punct de vedere fizic. Jade Split și Marion Amber, sunt exerciții denumite după stripteuze celebre. La studioul The Wild Pole din centrul Parisului, stripteuze pe tocuri înalte se antrenează alături de femei care caută să facă mișcare. Unii bărbați au început, de asemenea, să danseze la bară.

„Găsesc că este păcat că unii vor să disocieze originea disciplinei și sportul în sine. Pentru că, dacă acum este un sport, este pentru că dansatoarele de cabaret au fost primele care au dat lecții de pole dance", a declarat pentru Reuters Elodie Katze, co-fondatoare a Wild Pole Studio. Există competiții de dans la bară în întreaga lume, dar, potrivit președintelui Federației Franceze de Dans, Charles Ferreira, va fi nevoie de timp pentru ca acest sport să devină un eveniment olimpic.

Un adolescent a murit subit după un joc la calculator. Familia, în stare de șoc: oamenii întreabă dacă a fost vaccinat anti-Covid

„Poate peste 10 ani sau ceva de genul acesta. Pentru ca acest lucru să funcționeze, are nevoie de o prezență în social media, trebuie să ajungă la un public tânăr", a declarat el. „Este un sport foarte fizic. Sunt trucuri care mie mi-a luat trei ani să le fac pentru că nu aveam încă forță", a declarat Clara Pauchet, instructor de dans la bară în Lannion, în Bretania.

„Când văd că break dance-ul este la Jocurile Olimpice din 2024, atunci pole dance-ul chiar are argumente solide pentru a avea un loc. Când văd ce cere de la corp, nu văd diferența dintre gimnastica cu bare paralele și o bară verticală. Cred că are cu adevărat locul său", a adăugat ea. În timp ce o etichetă olimpică ar stimula cu siguranță sportul și ar ajuta la creșterea afacerilor, unii cred că ar putea lipsi disciplina de esența sa.

„Este o sabie cu două tăișuri. Este adevărat că este foarte bună pentru această disciplină, deoarece o va legitima, chiar dacă nu-mi place să folosesc acest cuvânt", a declarat Anna Gorynsztejn, coproprietar al Wild Pole Studio. „În ochii oamenilor, va deveni mai puțin senzuală. Dar asta face parte din disciplină și nu vreau să fie codificată și să fie oameni care să-mi spună cum ar trebui să fac. Riscul este să ne pierdem sufletul".

Gustarea după antrenament care poate ajuta la creșterea musculară. O poți include ușor în dieta ta

 de pe realitatea.net ext

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list