ANAF pune tunurile pe magazinele de haine second-hand, măcelării și pescării. Când ar urma să înceapă controalele?

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) vrea să extindă semnificativ lista de produse cu risc fiscal pentru care transportul este monitorizat prin sistemul e-Transport.

 

Mai exact, pentru a limita evaziunea, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) dorește să monitorizeze și noile categorii de produse prin sistemul e-Transport.

Noua listă de produse se adaugă unora care erau încă de la începutul anului. A fost propusă ca intrare în vigoare data de 1 iulie 2024, acordând astfel mediului de afaceri timpul necesar pentru conformare la noile cerințe. scrie profit.ro.

 

Conform Proiectului de Ordin al ANAF, aceasta este lista adăugată a noilor bunuri cu risc fiscal ridicat la transportul rutier:

- Carne și organe comestibile;

- Pești și crustacee, moluște și alte nevertebrate acvatice;

- Lapte și produse lactate; ouă de păsări; miere naturală; produse comestibile de origine animală, nedenumite și necuprinse în altă parte;

- Tutun și înlocuitori de tutun prelucrați; produse care conțin sau nu nicotină destinate inhalării fără ardere; alte produse care conțin nicotină destinate absorbției nicotinei în corpul uman;

- Combustibili minerali, uleiuri minerale și alte produse rezultatede pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list