Amenda primită de grădinița din Vaslui după ce doi copii au părăsit unitatea nesupravegheați

Cum s-a întâmplat totul

Incidentul a avut loc pe data de 11 aprilie, când doi minori au fost văzuți neînsoțiți pe trotuarul străzii Traian, în apropierea zonei cunoscute sub numele de "Crucea Gării". Alertată de situație, o femeie de 67 de ani din Vaslui a sunat la 112 pentru a raporta prezența copiilor pe stradă.

Un echipaj de poliție din cadrul Biroului Ordine Publică Vaslui a intervenit rapid, identificând minorii și stabilind că aceștia frecventau o grădiniță de pe strada Călugăreni. Investigațiile preliminare au indicat că micuții au plecat nesupravegheați din grădiniță, fapt ce a declanșat imediat procedurile de sancționare.

„Poliţia Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin apel la 112, de către o femeie de 67 de ani, din Vaslui, cu privire la faptul că, pe trotuarul aferent străzii Traian, din municipiul Vaslui, în zona \"Crucea Gării\", se află doi minori, neînsoţiţi. În temeiul sesizării, la faţa locului a fost dirijat un echipaj de Poliţie, din cadrul Biroului Ordine Publică Vaslui, care a identificat minorii, ambii de trei ani şi a stabilit că aceştia urmează cursurile unei unităţi de învăţământ preşcolar din municipiul Vaslui şi că ar fi plecat din unitatea amplasată pe strada Călugăreni. Unitatea de învăţământ a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 10.000 lei pentru abateri prevăzute de H.G. 301 din 2012, pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protecţia persoanelor", au transmis reprezentanţii IPJ Vaslui.

Răspunsul autorităților în acest caz

În urma incidentului, Poliția Municipiului Vaslui a aplicat o amendă grădiniței în valoare de 10.000 de lei, conform abaterilor prevăzute de H.G. 301 din 2012 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Pe lângă măsurile luate de poliție, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a demarat verificări suplimentare pentru a determina circumstanțele exacte care au permis la producerea acestui incident. De asemenea, urmează să fie stabilite sancțiuni pentru personalul implicat, dacă se va constata că neglijența acestora a contribuit la incident.

 de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list