Alertă medicală! A fost semnalată în România prezența țânțarului care transmite MALARIA

Pe baza creșterii temperaturilor din Europa, speciile de țânțari care răspândesc boli „tropicale" ca malaria și febra dengue își răspândesc tot mai mult teritoriul către nord. În România este deja prezent un țânțar care ar putea răspândi malarie, iar Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a confirmat și răspândirea țânţarului tigru asiatic în mai multe județe.

Epidemiile de malarie și febră dengue în Europa erau o posibilitate pe baza creșterii temperaturilor pe continet, dar au devenit o probabilitate în următoarele decenii, deoarece speciile de țânțari care pot purta și transmite oamenilor aceste boli își extind teritoriul, inclusiv în România.

Cel mai recent semnal de alarmă a fost tras de profesoara Rachel Lowe, care conduce grupul de reziliență a sănătății globale la Centrul de Supercomputing Barcelona. Experta spune că Europa nu este pregătită pentru răspândirea malariei și febrei dengue, iar stabilirea pe tot timpul anului a țânțarilor care pot transmite aceste boli este confirmată deja în tot mai multe țări europene.

„Odată cu răspunsul slab la schimbările climatice, ne putem aștepta la o creștere a cazurilor și la apariția morților cauzate de boli precum malaria și febra dengue pe teritoriul Europei. Trebuie să anticipăm eventuale pandemii și să intervenim din timp pentru a le preveni", a explicat profesoara Rachel Lowe, citată de The Guardian.



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list