Alertă ANM! Vremea se schimbă radical după valul tropical care a lovit România: „O masă de aer rece va traversa teritoriul țării”

Vremea se schimbă radical în România

După zile în care mercurul termometrelor a atins valori surprinzător de ridicate pentru această perioadă a anului, cu maxime ce au ajuns până la 27-28 de grade Celsius, meteorologii avertizează asupra unei răcoriri notabile. Deși temperaturile vor rămâne relativ ridicate, cu maxime între 20 și 26 de grade Celsius până la începutul săptămânii viitoare, o schimbare este pe cale să se producă.

„Ne regăsim sub incidența unei mase de aer cald cu caracteristici tropicale, care determină temperaturi cu mult mai ridicate decât în mod normal a avea la această dată. 

Chiar dacă acestea vor mai varia de la o zi la cealaltă, putem spune că până la începutul săptămânii viitoare vom avea temperaturi de vară, temperaturi maxime ce vor atinge 27-28 de grade Celsius.

Astăzi, în partea de vest a teritoriului, mâine în partea sudică, iar sâmbătă şi duminică se mai răcește puțin în nord și în nord-est. 

Totuşi, vom avea în continuare temperaturi maxime între 20 și 25-26 de grade Celsius, iar semnalele la momentul acesta sunt că luni va fi foarte cald, în mod deosebit în sudul țării, acolo unde este foarte probabil să se înregistreze temperaturi maxime în jurul a 30 de grade Celsius.", a transmis specialistul ANM, Alina Șerban în cadrul unui post de știri.

Temperaturi în scădere, după valul tropical

Alina Șerban a explicat că, începând de marți, o masă de aer rece va traversa țara, aducând cu ea nu doar o scădere a temperaturilor, ci și precipitații semnificative, inclusiv averse și descărcări electrice. În zonele montane, aceste precipitații ar putea trece în lapoviță și ninsoare, un semn clar al intrării într-o perioadă mai rece decât este obișnuit pentru această dată.

„De marți, o masă de aer rece va traversa teritoriul țării noastre și va determina, pe de o parte, scăderea valorilor termice, pe de altă parte, apariția precipitațiilor, care foarte probabil vor fi însemnate cantitativ.

Foarte probabil vor fi manifestări de vară cu averse și descărcări electrice și în condițiile în care avem o masă de aer foarte rece, precipitațiile în zonele montane se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.

Dacă săptămâna aceasta vorbim de vreme cu mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, la mijlocul săptămânii viitoare este foarte probabil să vorbim de vreme mai rece decât în mod normal pentru această perioadă.

Până luni, vremea va fi frumoasă în toată țara, cu ploi slabe care vor apărea cu totul izolat în zonele montane și foarte, foarte probabil în noaptea de vineri spre sâmbătă, și în partea de sud a teritoriului, dar cu totul izolat.", a completat meteorologul Alina Șerban pentru sursa amintită mai sus.

Deși până luni se așteaptă vreme frumoasă cu temperaturi ce pot atinge 30 de grade Celsius în sudul țării, urmează o schimbare radicală. Precipitațiile vor începe să se manifeste încă de marți, marcând o tranziție abruptă de la condițiile de vară la un regim meteorologic mai rece și mai umed.

 de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list