Ministerul Energiei, gata să pună presiune pe furnizorii de electricitate și gaze să scadă prețurile. Când vor începe românii să simtă efectele

„Săptămâna aceasta ne pregătim de o optimizare a schemei de plafonare-compensare, prin care prețurile din facturi ar putea să mai scadă. În niciun caz nu vor crește, pentru că plafoanele (la consumatorii finali - n.r.) nu se schimbă. Dar vrem să punem o presiune și mai mare pe furnizori pentru a scădea prețurile atât la energia electrică, cât și la gaze naturale, prin scăderea plafonului la care producătorii vând energia", a spus Burduja, la un forum pe tema energiei, potrivit HotNew.ro.

Cum pot fi recuperați banii NEFOLOSIȚI de pe cardul de energie? Au mai rămas doar câteva zile

El a arătat că, la nivel european, avem al cincilea cel mai ieftin curent electric și al patrulea cel mai ieftin gaz, potrivit datelor Eurostat din trimestrul trei al anului trecut.

Scad facturile de energie elecgtrică și gaz de la 1 aprilie? Ce taxă ar putea fi eliminată?

La electricitate, plafonul pentru consumatorii casnici a fost stabilit la 0,68 lei pe kWh pentru consumul sub 100 kWh, 0,8 lei pe kWh pentru 100-255 kWh și 1,3 lei pe kWh pentru consumuri de peste 300 de kWh.

La gaze, plafonul este 0,31 lei pe kWh.

Citește și Victorie pentru consumatori: Plafonarea adaosului comercial la alimente va fi prelungită până la finalul anului 2024. Lista produselor, conform ordonanței adoptată de Camera Deputațilorde pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list