Doi dintre atentatorii de la Moscova au călătorit fără probleme între Rusia și Turcia - surse din SERVICIILE TURCE

Cei doi "erau liberi să se deplaseze fără impedimente între Rusia şi Turcia, în lipsa unui mandat de arestare pe numele lor", a declarat oficialul respectiv, sub rezerva anonimatului, scrie Agerpres. Sursa nu a precizat cetăţenia suspecţilor.

Primul dintre ei a intrat în Turcia la 20 februarie şi de acolo a plecat în Rusia la 2 martie, de la aeroportul din Istanbul. Traseul său a fost stabilit pe baza mesajelor sociale pe care le-a distribuit.

Al doilea suspect a sosit la Istanbul în 5 ianuarie şi a locuit într-un hotel până în 21 ianuarie. În ziua de 2 martie a revenit la Moscova, cu aceeași cursă aeriană ca şi primul suspect.

"Apreciem că acești doi indivizi s-au radicalizat în Rusia, având în vedere șederea de scurtă durată în Turcia", a susţinut oficialul citat.

Cel mai recent bilanţ al atentatului de la sala de concerte Crocus de la periferia Moscovei este de 139 de morţi şi 182 de răniţi. Atacul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic, reaminteşte AFP.

Patru suspecţi principali au fost arestaţi şi ar putea fi condamnaţi la închisoare pe viaţă. Autorităţile ruse afirmă că cel puţin unul din ei este originar din Tadjikistan, iar altul, arestat împreună cu tatăl său şi cu un frate, este născut în aceeaşi ţară şi are cetăţenie rusă, conform agenţiei de presă RIA Novosti.

Pe de altă parte, președintele Vladimir Putin și liderii de la Kremlin încearcă să inducă ideea că atacatorii ar fi fost sprijiniți, în mod indirect, de oficialii de la Kiev.



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list