Ce se întâmplă cu pensiile din luna mai? Anunțul șefului de la Poșta Română

Valentin Ştefan a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută online, dacă poştaşi vor reuşi să livreze pensiile înaintea sărbătorilor pascale.

"Răspunsul scurt este da, până de sărbători putem livra pensiile. Acum să vă dau câteva detalii. (…) Data de 2 mai este zi lucrătoare. În companie, oricum lucrăm. În al doilea rând, noi avem capacitatea logistică de a aduce pensiile până de sărbători. Acum depinde foarte mult când ne intră banii în conturi de la Casa Naţională de Pensii, de la Trezorerie, de la Ministerul Muncii, că este un întreg flux administrativ acolo. În funcţie de când primim banii vom şti dacă vom ruga salariaţii să lucreze în zilele libere sau nu, fie că vorbim de 1 mai, fie că vorbim de 3 mai. De principiu, dacă ne ajung banii mai târziu, am avea nevoie de o singură zi nelucrătoare în care să îi invităm să vină la muncă astfel încât să distribuie pensiile, dar deocamdată nu putem veni cu un răspuns clar pentru că nu ştim când ne intră banii în conturi. Dacă ne intră din timp, nu e nevoie. Dacă ne intră mai târziu, va trebui să ne mobilizăm şi mai bine", a declarat Valentin Ştefan.

El a explicat că Poşta primeşte banii cu câteva zile înainte de începutul lunii.

"De obicei, Poşta primeşte banii de pensii cu câteva zile înainte de data de întâi a lunii. Cu fiecare zi în care noi primim pensiile mai repede, cu atât o să putem să le ducem şi noi mai repede. Deci dacă primim banii vineri, le ducem mai repede. Dacă îi primim luni, mai întârziem o zi, dar toate pensiile pot fi duse până de sărbători. Sigur că dacă nu primim niciun ban, nu putem să le ducem. Nu cred că este cazul, ştiu că se munceşte şi la Ministerul Muncii", a afirmat directorul general al Poştei Române.

El a mai fost întrebat câţi angajaţi sunt implicaţi în procesul de livrare a pensiilor.

"2 mai e zi lucrătoare. Pe 2 mai oricum se lucra în Poşta Română, indiferent de situaţie, pentru că e zi lucrătoare. Compania are 10.000 de poştaşi şi pe lângă asta mai avem câteva mii de personal de suport, vorbim de o mie de şoferi care trebuie să ducă logistic bunurile la destinaţie, avem persoanele din operaţionalul de back-office care trebuie să proceseze toţi aceşti bani. Deci dacă ar fi să estimăm, cred că undeva la vreo 13-14.000 de salariaţi sunt prinşi în tot ce înseamnă distribuirea de pensii", a declarat Valentin Ştefan.

Întrebat câţi bani se alocă luna pentru pensiile din România, directorul general al Poştei Române a răspuns: "Nu ştiu. Nu am aceste date pentru că noi nu ducem toate pensiile. În schimb, Poşta Română primeşte cam cinci miliarde de lei în fiecare lună".



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list