Semn bun sau rău: ce se întâmplă când plouă sau ninge de Buna Vestire

Buna Vestire a fost sărbătorită în diferite zile, data nefiind una fixă chiar de la început. Buna Vestire este, însă, o sărbătoare aprobată de Biserică, iar în trecut era celebrată chiar în ajunul Bobotezei (5 ianuarie), în timp ce în Bisericile din Apus (Spania, Galia si Milano) era sărbătorită pe 18 decembrie.

De Buna Vestire, Biserica Ortodoxă dă dezlegare la pește, indiferent de ziua în care pică sărbătoarea, care, de obicei, este ținută în Postul Mare al Paștelui. Totodată, este prima dezlegare la pește din Postul Paștelui. Din momentul Bunei Vestiri și până la Crăciun sunt 9 luni, adică ziua în care sărbătorim Nașterea Domnului.

Sărbătoarea Bunei Vestiri este una dintre cele mai importante din calendarul liturgic creștin și este una dintre cele mai importante sărbători religioase, iar în această zi se fac slujbe speciale la biserică. În calendarul ortoxod, în ziua de Buna Vestire este cruce roșie, ceea ce înseamnă că nu ai voie să speli, să calci sau să faci curat.

25 martie, Buna Vestire, ziua rugăciunii Buna Vestire este considerată un moment de mare semnificație teologică, deoarece semnifică începutul marelui mister al Întrupării, când Dumnezeu s-a făcut om în persoana lui Isus Hristos. Este un moment de bucurie și de speranță pentru creștini, deoarece vestea adusă de Arhanghelul Gavriil anunță venirea lui Hristos în lume pentru a aduce mântuirea și speranța omenirii.

În România, Buna Vestire se sărbătorește cu multă bucurie. Mulți credincioși participă la serviciile religioase organizate în bisericile și catedralele din întreaga țară, unde se citesc pasaje relevante din Biblie, cât și despre importanța Bunei Vestiri. Mulți oameni vizitează biserica în ziua de Buna Vestire pentru a aprinde lumânări și a se ruga atât pentru vii, cât și pentru morți. Citește mai mult la: Actualitate.netde pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list