Rețetă simplă și rapidă de pilaf de orez

Ce este acest preparat? Ei bine, își are originea cel mai probabil în Persia, în regiunea care este acum Turcia de astăzi.Există versiuni ale felului de mâncare în multe bucătării din întreaga lume.În India, se numește pulao și, în timp ce ingredientele sale variază de la o regiune la alta, este asezonat cu arome tradiționale indiene.În Anglia, este cunoscut tot sub numele de pilau. Orezul este cel mai frecvent ingredient folosit, dar diferite culturi folosesc o varietate de cereale pentru a-l găti.

Practic, conform unei retete pilaf cu legume, pui la un loc orez și o bază de supă, completate de condimente, ierburi, legume și, uneori, carne.

Ce orez să folosești

Această rețetă necesită orez alb, de preferință cu bob lung, dar poți folosi și alte tipuri. Cantitatea de lichid pe care o adaugi la orez depinde de orezul pe care îl utilizezi. Uită-te la instrucțiunile de pe pachetul tău de orez. Poți folosi și:

orez brun;orez sălbatic;orez cu iasomie;orez basmati.

Cum să păstrezi și să reîncălzești această rețetă

Păstrează orezul gătit răcit într-un recipient bine acoperit la frigider timp de până la 5 zile. Reîncălzește-l în cuptorul cu microunde sau pe plită, amestecând frecvent pe măsură ce se reîncălzește. Dacă preparatul de orez pare uscat în timp ce îl reîncălzești pe plită, adaugă puțină supă.

Cum se prepară?

Timp de pregătire: 15 minuteTimp de gătire: 25 minuteTimp total: 40 de minutePorții: 6 până la 8 porții

Ingrediente necesare

2 căni de orez alb, de preferință cu bob lung;2 lingurițe de ulei de măsline extravirgin (sau grăsime de pui);½ de cană de ceapă verde sau ceapă galbenă tocată;½ de cană de țelină tocată ;până la 4 căni de bază de supă de pui sau legume sau un amestec de apă și supă (cantitatea depinde de tipul de orez folosit);2 lingurițe de sare kosher sau sare condimentată;1/4 de linguriță de piper negru proaspăt măcinat;un vârf de linguriță de cayenne;½ de cană de pătrunjel proaspăt tocat.

Pași de urmat pentru un pilaf delicios

Se încălzește supa într-o cratiță.

Consultă instrucțiunile de gătit pentru orezul tău. Dacă orezul necesită 2 căni de apă pentru fiecare ceașcă de orez, atunci vei avea nevoie de un total de 4 căni de lichid. Dacă orezul tău necesită 1 2/3 căni de apă pentru fiecare ceașcă de orez, vei avea nevoie de un total de 3 1/3 căni de lichid. Gătește orezul într-un lichid care este în principal bază de supă de pui sau de legume. Până la jumătate din lichid poate fi apă plată, dar cel puțin jumătate din lichidul necesar ar trebui să fie supă. Supa de casă este cea mai bună, desigur, și va face o mare diferență în calitatea mâncării rezultate. Se încălzește cantitatea măsurată de supă necesară într-o cratiță de cel puțin 2 litri.

Rumenește orezul și adaugă ceapa și țelina.

În timp ce supa se încălzește, încălzește o tigaie mare la foc mediu-înalt. Adaugă uleiul de măsline (sau grăsimea de pui dacă ai) pentru a acoperi fundul tigăii. Când uleiul este fierbinte, adaugă orezul nefiert și rumenește-l, amestecând din când în când, timp de câteva minute. Când orezul s-a rumenit, adaugă ceapa și țelina și mai călește-le câteva minute, până când ceapa începe să se înmoaie.

Adaugă sare, piper și cayenne.

Dacă folosești supă din conservă sau din cutie, ai grijă la cât de multe condimente adaugi. De obicei e bine să folosești supă de pui de casă, nesărată, așa că poți adăuga 2 lingurițe de sare sau sare condimentată împreună cu piper măcinat și un strop de cayenne. Dacă începi cu o supă condimentată, este posibil să ai nevoie doar să adaugi o linguriță de sare. Testează gustul supei înainte și după condimentare. Poate fi puțin sărată, deoarece orezul va absorbi multă sare.

Adaugă supa și gătește orezul.

Toarnă supa încălzită în tigaia cu orez (sau toarnă amestecul de orez în bulion, în funcție de care tigaie are capac). Adu la fiert, redu căldura, acoperă și gătește atâta timp cât spun instrucțiunile de pe pachetul de orez. De obicei, între 15 și 25 de minute. Utilizează un cronometru. După timpul de gătit setat, scoate tigaia de pe foc și lasă să stea 10 minute, acoperită. În niciun moment în timpul gătirii orezului nu trebuie să descoperi tigaia.

Amestecă pătrunjelul.

Se amestecă pătrunjel tocat. De asemenea, poți amesteca în preparat mazăre încălzită, migdale prăjite sau stafide pentru a-l face mai interesant.

Sfat la îndemână pentru preparare: Urmează această rețetă până la sfârșitul pasului 3, apoi scoate tigaia de pe foc. Poate sta astfel până la o oră. Apoi, fierbe supa și continuă de unde ai rămas la începutul pasului 4.de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list