Raed Arafat vrea un sistem de alarmare a populației. Întâlnire de taină cu un afacerist

Raed Arafat face jocurile pentru a cumpăra prin Departamentul pentru Situații de Urgență un sistem de alarmare a populației. Valoarea contractului s-ar ridica la peste două miliarde de euro.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a avut o întâlnire cu o delegație condusă de afaceristul Ștefan Codruț Osain. El i-a prezentat „Sistemul de notificare în masă – sistem național de avertizare și coordonare vocală pentru dezastre naturale, acte de terorism, conflicte civile, pentru interesul esențial de securitate al țării", dezvoltat de compania americană Genasys.

Reprezentanții Departamentului pentru Situații de urgență au transmis că întâlnirea a fost organizată la invitația Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București.

Reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență au participat la mai multe întâlniri oficiale, atât în țară, cât și în străinătate, la invitația Ambasadei Statelor Unite ale Americii, cu diferite societăți comerciale care au prezentat atât sistemul la care faceți referire în solicitare, dar și sisteme similare.

Raed Arafat a încercat în ultimii ani să impună pe agenda publică necesitatea achiziționării unui sistem de alertare a populației. La începutul anului trecut, avertiza că 15% dintre sirenele de avertizare a populației sunt nefuncționale.

Afaceristul Ștefan Osain a declarat în exclusivitate pentru Realitatea PLUS că acest sistem a fost montat în mai multe țări care se confruntă frecvent cu catastrofe, unde vieți omenești au fost salvate.

Ștefan Osain, afacerist: „E un sistem care aduce reale beneficii unui departament e vor a de a aloca mai puține resurse, tu poți să vorbește cu aoamenii din centrul de comandă sau unde trebuie să evacueze".

Raed Arafat a declarat presei că își dorește cumpărarea unui asemenea sistem, el spune că nu a fost elaborat un caiet de sarcini pentru achiziționarea unui sistem de alertare a populației și nici nu există prevăzut un buget destinat achiziționării unui astfel de sistem. de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list