PSD a demonstrat că „plafonarea prețurilor = penurie” este un fals

Măsurile luate de PSD pentru plafonarea prețurilor la alimentele de bază contrazic zvonurile aruncate la TV de diverși „specialiști"  cu privire la o posibilă penurie generalizată la aceste produse. Aceștia motivau faptul că, în goana lor după profituri, comercianții urmând să nu le mai pună la vânzare.

La aproape nouă luni distanță, datele publicate de Institutul Național de Statistică și Banca Națională a României arată contrariul. Nu numai că nu a fost penurie, ci vânzările au crescut, iar prețurile sunt în multe cazuri semnificativ mai mici!

În plus, a crescut producția locală, lucru ce aduce și economii pentru români, și mai mulți bani pentru firmele românești.

De exemplu, în privința laptelui și a produselor derivate, componente de bază a coșului zilnic din România cu o pondere de 15-22%. În luna ianuarie 2024, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut cu 3,7% faţă de luna decembrie 2023 și cu 2,1% faţă de luna ianuarie 2023.

La brânzeturi, a fost înregistrată în ianuarie o creștere a producţiei de 15,2%, față de ianuarie 2023. În aceeași perioadă, producția de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut şi alte produse lactate similare) a înregistrat și ea o creștere de aproape 22%.

 de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list