Nicolae Ciucă: Angajamentul nostru faţă de Republica Moldova este unul de netăgăduit

"În ultimii doi ani de zile, s-au realizat legături puternice între România şi Republica Moldova, au avut loc activităţi de o parte şi de alta a Prutului şi de la nivelul leadership-ului politic s-au generat semnale care au încurajat mediul economic şi astăzi, putem împreună să gândim modul în care putem să întărim acest parteneriat economic", a spus Ciucă.

El a arătat că "în această viziune a unei noi Europe, trebuie să ne regăsim împreună România şi Republica Moldova şi aici s-au făcut paşi concreţi". "Angajamentul nostru faţă de Republica Moldova este unul de netăgăduit, am sprijinit şi vom sprijini prin toate deciziile noastre agenda europeană a Republicii Moldova, obţinerea statutului de stat candidat şi deschiderea negocierilor de aderare", a mai spus liderul PNL.

Preşedintele PNL a mai afirmat că în cei 10 ani de la semnarea acordului de asociere şi de liber schimb cu UE, Republica Moldova a beneficiat de contribuţia României şi a devenit primul partener comercial.

"Aici putem să vorbim de creşterea schimburilor comerciale de la 1 miliard de euro, în 2014, la 3 miliarde de euro în anul 2024", a subliniat liberalul, precizând că România a devenit pirncipalul investitor în Republica Moldova, valoarea investiţiilor ridicându-se la suma de 400 de milioane de euro.

 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list