Îți dorești un păr frumos, ca în reclamele de la televizor? Top 5 greșeli pe care trebuie să le eviți

O podoabă capilară sănătoasă și frumoasă este un semn al atenției asupra îngrijirii personale. În plus, se spune că femeile cu un aspect plăcut al părului au mai multă încredere în ele și se simt atrăgătoare, potrivit Clik!pentrufemei.

Pentru a-l obține, este necesar să eviți următoarele greșeli: 

1.) Îți dorești cu ardoare să ai un păr lung - Părul lung nu este neapărat și sănătos. Dacă nu este tuns periodic, firele de păr se pot degrada și devin predispuse la rupere.  

2.) Te speli prea des pe cap - Este firesc să îți dorești să ai un păr curat, însă spălarea zilnică a acestuia îndepărtează uleiurile naturale și afectează scalpul. Mai mult, dacă ești vopsită, apa caldă poate estompa culoarea. Recomandarea generală este ca părul să fie spălat de 2-3 ori într-o săptămână. 

3.) Aplici prea mult balsam - Poate că balsamul te ajută să obții un păr fin, însă nu exagera cu cantitatea folosită, deoarece îți poate usca și deteriora podoaba capilară! De asemenea, dacă balsamul nu este pentru scalp, ține cont să nu îl aplici pe rădăcini, deoarece îngrașă părul. Poate te interesează acest articol: Cum să alegi cel mai bun balsam în funcție de tipul tău de păr

4.) Folosești extensii des - Extensiile de păr te ajută să ai un păr lung și plin de volum, dar utilizarea acestora pe termen lung afectează sănătatea firelor de păr naturale. Alternative mai bune sunt extensiile de păr clip-on (cu clips). Nu utilizezi peria potrivită - Dimensiunea periei pe care o folosești pentru coafare și uscare contează. După ce ți-ai uscat părul cu o perie tip paletă, folosește la pieptănare și coafare o perie mare, rotundă și metalică, deoarece adaugă volum. 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list