Elena Mateescu anunță un nou episod de iarnă și noi ninsori peste România. Cât ține vremea rea

 

"Un episod de iarnă de scurtă durată! Astăzi vom avea o răcire semnificativă și în partea de sud și sud-est a țării, comparativ cu ziua de ieri, când am înregistrat 23 de grade la Turnu Măgurele, 22 de grade în Capitală, valori cu până la 9...10 grade mai ridicate decât mediile specifice datei din calendar.

Astăzi nu vom mai depăși însă, la scara întregii țări, valori de 6...15 grade, poate doar în extremitatea de sud-vest a țării.

Rămâne însă în vigoare atât informarea meteorologică, cât și atenționarea meteorologică de cod galben până în această seară la ora 20:00. Atenționarea de cod galben vizează în mod deosebit ninsorile în zona montană înaltă, cu strat de zăpadă local mai consistent în Carpații Meridionali și de Curbură și la cote de peste 1700 m, rafale care pot depăși 80-90 km/h, viscolind ninsoarea", a explicat Elena Mateescu la o televiziune de știri.

"Nu în ultimul rând, informarea meteorologică ce vizează precipitații în cea mai mare parte a țării, local moderate de cantitativ, cu valori de cantități de apă de 10-15 l/mp, chiar 25-30 l/mp.

Din punct de vedere termic, astăzi, așa cum menționam, se va simți o răcire și în zona de sud și sud-est a țării.

Vremea se va încălzi de mâine însă, când vom vorbi de maxime între 12 până la 17 grade.

De asemenea, din a doua parte a săptămânii și spre finalul acesteia este posibil să depășim chiar 20 de grade, inclusiv în capitală 21 de grade", a mai spus Elena Mateescu.

 de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list