Domeniul construcțiilor este singurul în care salariul minim garantat este mai mare decât cel la nivel național

„Într-adevăr, domeniul construcțiilor e într-o criză continuă, de la începutul anilor 2000. Asta din punctul de vedere al resursei umane. Am încercat să găsim soluții, fiecare companie să reușească să execute proiectele cu forță de muncă din România, dar în ultimii 5-7 ani a trebuit să găsim muncă în afara Europei, în special în Asia", spune Cristian Erbașu.

„Este singurul domeniu în care salariul minim garantat este mai mare decât cel la nivel național. E o inițiativă a patronilor și a Federației Sindicale, pentru a scoate la iveală piața neagră și gri, care făcea ca mulți dintre muncitori să părăsească România. Domeniul a fost mereu oscilant – fie aveam prea mult de lucru, fie deloc. În ultimii ani domeniul este extrem de încins și necesită mulți angajați. 

În Europa lucrează un număr dublu de lucrători decât în România. Trăim într-o paradigmă în care va fi foarte greu să îi aducem înapoi, altfel va trebui să ne bazăm în continuare pe lucrători din Asia care se integrează și adaptează mai greu", a spus Cristian Erbașu, în cadrul conferinței "Human Revolution. Resursele Umane – Parteneri în Construirea Viitorului". 



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list