Doliu imens în lumea academică și în politică. Un fost ministru al Culturii și senator PNL a MURIT

Prof. Bogdan Duca a transmis un mesaj de condoleanțe pe rețelele sociale.

 

„A murit profesorul Daniel Barbu. Ieri, mă întâlneam, întâmplător, la Ateneu, cu profesorul ce mi-a deschis ochii și gustul pentru teologia ca teologie. Astăzi aflu că viața/moartea m-a despărțit de profesorul care m-a influențat cel mai mult în ceea ce privește ideile: Daniel Barbu. Stranie coincidență.

 

Daniel Barbu, profesorul care, politicos ca un nobil englez, erudit ca un filosof german și rafinat ca un intelectual francez, a fost, totuși, unul din cei mai revoluționari gânditori din România ultimelor decenii și, sigur, cel mai curajos teolog român. Probabil foarte puțini au auzit de el, dar asta nu înseamnă că nu a fost enorm. Iar cei care i-au fost studenți și discipoli știm foarte bine asta.

 

Daniel Barbu era doctor în istorie, titlu obținut la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj în 1991, iar între 1991 și 1993 a urmat studii doctorale în cadrul facultății de teologie la Universitatea din Fribourg, Elveția.

De asemenea a fost auditor al Școlii de Înalte Studii în Științele Sociale din Paris și a mai susținut cu succes un doctorat în filosofie la Universitatea din București, în 1999.

 

Daniel Barbu a fost ministru al Culturii între 21 decembrie 2012 și 12 decembrie 2013. Totodată, a fost senator PNL în legislatura 2012-2016.de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list