Cele mai folosite MINCIUNI ale mecanicilor auto. Cum sunt păcăliți șoferii naivi să scoată mai mulți bani din buzunar

Chiar dacă sfaturile se adresează șoferilor americani, ale căror obiceiuri sunt un pic diferite de cele ale europenilor, recomandările se potrivesc de cele mai multe ori. 

1. Schimbarea uleiul în funcție de vârsta mașinii

Mulți mecanici spun că trebuie să schimbați uleiul la fiecare 5.000 de kilometri sau la 3 luni. Realitatea este că acest schimb ar trebui să se facă mult mai rar: la fiecare 10.000 de kilometri (15.000 de kilometri, după alți producători auto) sau din an în an.

Joja vă indică, de asemenea, dacă este necesar să schimbați uleiul mai devreme, potrivit unui mecanic auto, scrie Yahoo Finances.

 

2. Aveți nevoie de protecție pentru tapițerie și vopsea

O altă minciună comună este că trebuie să vă protejați tapițeria și vopseaua autovehiculului, indiferent de cât costă. Sfatul în sine nu e fals, ci ideea că doar un profesionist poate face aceste operațiuni. În realitate, dacă ați cumpăra produsele respective, v-ar costa cam de 10 ori mai puțin.

3. Trebuie să aveți mai multe sisteme antifurt

Cu excepția cazului în care vehiculul dvs. nu are deloc sistem antifurt, să instalați altele suplimenare ar fi o pierdere de bani, fără un efect real. „Dacă un hoț dorește mașina, va avea instrumente de diagnosticare la nivel de dealer și va face cheile pe loc și o va fura, indiferent de ce sisteme au fost adăugate."

 

4. Geometria roților este o necesitate

Dacă vă reparați mașina și mecanicul spune că aveți nevoie de toate cele patru anvelope aliniate, aceasta este adesea o idee bună.

Cu toate acestea, potrivit lui Pyle, unii mecanici vor încerca să vă taxeze pentru toate cele patru roți chiar și atunci când fac doar două dintre ele. Dacă, să zicem, roțile din spate nu au fost reglate, acest lucru nu este adevărat. Asigurați-vă că verificați din nou tot ceea ce a făcut mecanicul și comparați-l cu factura totală pentru a vă asigura că nu plătiți în exces.

5. Trebuie verificat sistemul de alimentare cu combustibil

Deși s-ar putea să aveți nevoie deo revizie a sistemului de alimentare cu combustibil, nu toate sunt atât de grozave pe cât s-ar putea crede. Și pot costa extrem de mult. 

Proprietarul poate face același lucru și l-ar costa MULT mai puțin.

Alte minciuni pe care s-ar putea să le fi auzit despre reparația mașinii tale

Iată alte câteva minciuni sau concepții greșite despre reparațiile auto pe care ați putea să le credeți:

Trebuie să vă duceți vehiculul la reprezentanța de unde l-ați cumpărat pentru a efectua reparații, altfel vă pierdeți garanția. Într-adevăr, ar trebui să vă puteți duce vehiculul la orice atelier de reparații autorizat fără a vă pierde garanția.

Ai nevoie de reparații suplimentare. Unii mecanici vor încerca să profite de clienți spunându-le că au nevoie de mai multe lucruri decât au crezut. Obțineți o a doua opinie.

Este nevoie de o lucrare de frânare completă. Dacă un mecanic spune că aveți nevoie de o lucrare de frână completă, întrebați dacă puteți înlocui pur și simplu plăcuțele de frână. Aceasta este o soluție mult mai ieftină – și adesea viabilă.de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list