Cazul aimalelor găsite moarte pe câmp, între Arad şi Timiş. Activitatea a 3 agenți economici, interzisă: neregulile descoperite de Garda de Mediu

Garda de Mediu Arada anunţă, marţi, că, după ce mai multe animale au fostn găste morte pe câmp, încă de la începutul lunii martie, s-au făcut verificări în zonele apropiate.

"Privind moartea în condiţii suspecte a unor animale sălbatice din speciile căprior -38 buc, iepuri - 2 buc. si o vulpe , în perioada 06-25 martie 2024 comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu- Comisariatul Judeţean Arad au efectuat împreună cu agenţi din cadrul IPJ Arad- SAESP verificări la agenţi economici din UAT Secusigiu, agenţi economici care desfăşoară activitatea de cultivarea cerealelor a plantelor leguminoase şi activităţi auxiliare pentru producţia vegetală", au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Arad, într-o postare pe Facebook.

În urma verificărilor efectuate, comisarii au constatat că trei firme nu aveau autorizaţii şi depozitau necorespunzător susbstanţe periculoase.

"În urma verificărilor s-a constatat că 3 agenţi economici nu deţineau acte de reglementare, depozitarea substanţelor periculoase era efectuată necorespunzător şi nu existau încheiate contracte cu operatorii autorizaţi în colectarea deşeurilor. Au fost aplicate sancţiuni conform reglementărilor legale şi au fost înaintate sesizări penale", mai precizează sursa citată.

Animale moarte, descoperite pe un câmp din Timiş. Poliția a deschis o anchetă: ipoteza luată în calcul

De asemenea, în urma controlului a fost interzisă activitatea celor 3 agenţi economici până la obţinerea autorizaţiei de mediu.

Zeci de cadavre de căprioare, iepuri şi vulpi au fost găsite pe un câmp care se întinde în judeţele Timiş şi Arad, iar administratorii fondului cinegetic afirmă că au fost găsite şi substanţe pentru combaterea rozătoarelor.

Citește și 8 animale moarte și peste 30 ținute în condiții improprii, în afara unei localități din Ilfov! Poliția a deschis dosar penal pe numele unei femeide pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list