Autobuzele STB, „ajutor” pentru Poliția Rutieră și Locală. Ce se întâmplă cu șoferii care merg pe banda specială a autobuzelor

Primarul gneral al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi că susţine proiectul anunţat de viceprimarul Stelian Bujduveanu, privind montarea unor camere video pe maşinile STB, pentru a-i surprinde pe şoferii care intră pe banda unică dedicată autobuzelor și troleibuzelor.

„Susţin acest proiect. Probabil că mai e nevoie de câteva săptămâni până când el se realizează", a declarat Nicușor Dan joi, citat de Agerpres.

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat că vor fi montate camere de supraveghere în intersecţii, ca parte a unui sistem inteligent de monitorizare a traficului, dar şi pe maşinile STB.

El a menţionat că există doar 40 de angajaţi ai Poliţiei Locale, care lucrează în schimburi şi care ar trebui să se ocupe de traficul rutier.

„Avem un proiect pilot, pe care l-am început şi care o să intre în implementare, la nivel de STB. Gândiţi-vă că mai uşor este să montezi o cameră pe transportul în comun, pe vehiculul care circulă, şi apoi să trimită toate aceste informaţii la Poliţia Locală, decât să pui un echipaj de poliţie acolo, în intersecţie. Vom merge în sistem hibrid: şi pe transportul în comun, şi pe partea de stradă, intersecţii şi absolut tot sistemul integrat de camere", a mai precizat viceprimarul Capitalei. de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list