Au apărut primele cireșe în piață, iar prețul se apropie de cel al aurului. Cumpărătorii privesc, înghit în sec și pleacă

De la an la an, cireșele devin tot mai valoroase. Prețul lor crește considerabil cu fiecare primăvară care ce vine.

Anul acesta, primele cireșe au apărut și pe tarabele din Constanța. Au fost aduse de la 13.000 km depărtare, iar costul acestora este nici mai mult nici mai puțin de 250 de lei per kilogram, destul de aproape de prețul unui gram de aur.

Noua "lege a plajelor", pe care trebuie să o cunoască românii dornici să viziteze Grecia

Clienții sunt șocați de prețurile uriașe: "Ne mulțumim cu privitul, înghițim în sec și mergem mai departe", spun oamenii, potrivit presei locale.

Și în București, comercianții au început să aducă cireșe în piețe. În piața Obor din Capitală, un kilogram se vindea, la începutul lunii martie, cu 200 de lei.

În luna februarie, primele cireşe apărute în piaţa din Sibiu s-au vândut cu 150 de lei kilogramul. Au fost aduse din Spania, iar prețul i-a ținut departe pe cumpărători, care nu s-au încumetat să cumpere nici măcar câteva zeci de grame.

Primele cireșe de la noi urmează să apară în piețe la sfârșitul lunii mai. Odată cu apariția producției autohtone, prețul ar urma să scadă. Atunci, costul unui kilogram de cireșe ar varia între 15 și 25 de lei.

Val de avertismente și critici pentru România de la Comisia Europeană. "Vedem că tendința merge în direcția greșită. Suntem foarte îngrijorați"de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list