Adevărul despre soia: cât de sănătoasă este, de fapt, această legumă. Toți românii o consumă în timpul Postului Paștelui

Postul Sfintelor Paşti  a început pe 18 martie Numit şi Postul Mare, este o perioadă de postire care precede Praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

Un produs „salvator" pentru perioadele de post a fost, mereu, soia. În mod normal, această legumă conține proteine, cât și vitamina B, magneziu, fier, grăsimi nesaturate, cât și acizi grași omega-3. De asemenea, soia mai conține și izoflavonoide, ce sunt foarte asemănătoare cu hormonul feminin estrogen. Aceste izoflavonoide se mai găsesc, în cantități mai mici, în alte leguminease, cum ar fi lintea, fasolea, sau năutul, relatează Click.ro.

Care sunt cele mai toxice alimente care se consuma in Postul Paștelui. Oamenii sunt păcăliți că ar fi sănătoase

Deși acest element este inofensiv, este posibil ca izoflavonoidele să blocheze o anumită enzimă din tiroidă, care produce hormoni activi. Specialistul ne avertizează că daă această enzimă este dezactivată, putem să ne confruntăm probleme de sănătate, respectiv cu hipotiroidism, adică glanda tiroidă nu funcționează cum trebuie.

Medicii spun însă că riscul asupra glandei este atât de mic, încât atât timp cât o persoană sănătoasă consumă soia în cantități obișnuite, nu ar fi motive de îngrijorare. Așa că, soia rămâne o opțiune valabilă pentru mesele din timpul oricărui post!

Citește și Ciorbă de fasole de post. Ingredientul secret care îi dă un gust unic

Vezi și Rețeta perfectă pentru post: Ciorbă de ștevie acrită cu zeamă de varză



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list