Statul dă cu o mână și ia cu două: Majorări de pensii și salarii anulate de noi TAXE - Ce alimente se scumpesc din 2024

 

De la 1 ianuarie 2024 va crește TVA pentru mai multe produse, inclusiv dulciurile și alimentele bio. Vor crește și accizele pentu alcool și tutun dar și pentu combustibil, cu rata inflației - 13,8%. Vor crește și taxele locale, tot cu rata inflației. 

În ceea ce privește creșterea veniturilor românilor promise de Guvern pentru anul viitor, va avea loc majorarea pensiilor cu 13,8%, cu rata inflației, cu care vor crește și mai multe taxe din 2024, creșterea salariilor angajaților la stat cu 5%, mult mai puțin față de majorările de taxe și impozite ce vin, potrivit Realitatea PLUS.

Lovitură pentru români: Salariul minim NU crește din 1 ianuarie 2024 - Ministerul Muncii anunță majorare la vară - Calcule exclusive

Și salariul minim va rămâne, cel mai probabil neschimbat de la 1 ianuarie 2024, pentru că noile discuții între Guvern și sindicate și patronate nu au condus la o soluție finală, creșterea acestuia fiind, cel mai probabil, amânată, relatează Realitatea PLUS.

A fost publicat bugetul pentru 2024 - Cum se împart banii românilor

 

TAXE MAI MARI DE LA 1 IANUARIE 2024

TVA pentru alimente cu zahăr +10%TVA pentru alimente bio +14% creștere de accize pentru alcool și tutun creștere de accize pentru combustibili (+13,8%) taxe locale: +13,8% (case, terenuri, mașini) punctul de amendă: 145 de lei crește la 330 de lei / 375 de lei 

Sursa: Realitatea PLUS

 

CE MAJORĂRI PRIMESC ROMÂNII DE LA 1 IANUARIE 2024

pensii: +13,8% salariile bugetarilor: +5% salariul minim: NU crește -  +0% 

Sursa: Realitatea PLUS 

 de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list