Cum prepari brânza Halloumi, dacă vrei să-ți dai gata invitații la masa de Revelion

Potrivit rețetei autentice, brânza Halloumi este fabricată din lapte de oaie nepasteurizat, dar în comerț se găsesc și variante care includ un amestec de lapte de oaie, vacă sau capră. 

Cum se prepară

Iată cum poți să obții rezultate de excepție în trei moduri diferite:

1. Prăjirea perfectă:

Pentru a obține crusta aurie irezistibilă, vă trebuie o tigaie de teflon. Nu este nevoie de ulei, ci de atenție la preparare, astfel încât să gătiți feliile de brânză până devin aurii și crocante la suprafață, dar rămân moi la interior.

2. Coptul la cuptor cu arome delicioase:

Dacă preferați cuptorul în locul ochiului de aragaz, folosiți o tavă pe care așezați feliile de brânză Halloumi, le stropiți cu puțin ulei de măsline, adăugând apoi ierburi aromate sau condimente după preferințe.

Setați cuptorul la 180 de grade Celsius și lasă-le să se coacă pentru 10-15 minute. În general, rezultatul este mai bun decât prăjitul la tigaie, mai ales pentru cei care nu sunt mari specialiști în bucătărie. 

3. Grătarul perfect:Pentru a savura brânza Halloumi la grătar, începe prin a freca feliile cu un strop de ulei de măsline și gătește-le rapid pe ambele părți, timp de aproximativ două minute, după ce grătarul s-a încălzit corespunzător. Această tehnică asigură că brânza nu se va lipi de grătar, iar gustul ei se va îmbogăţi cu aromele inconfundabile ale preparării la grătar.

 

În ceea ce privește aportul nutrițional, 100 de grame de brânză Halloumi furnizează 316 calorii, 21 de grame de proteine și 1,6 grame de carbohidrați. Practic, o porție asigură aproape jumătate din cantitatea de calorii recomandată pentru o zi întreagă.



de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list