Controale în toată țara, după tragedia cu 8 morți de la Ferma Dacilor. Peste 3.000 de pensiuni, fără autorizații de securitate la incendiu

Controalele masive din ultimele zile au scos la iveală nereguli grave în mai multe județe din țară. Localuri și pensiuni fără autorizație de securitate la incendiu au fost descoperite de pompieri pe ultima sută de metri, când patronii se pregăteau să organizeze mari petreceri de Revelion.

În Argeș, autoritățile au dat amenzi de peste 38.000 de lei, iar în Bacău, patronii restaurantelor cu nereguli au de achitat sancțiuni de peste 58.000 de lei. Tot aici, un local a fost închis, iar alți 32 de proprietari de localuri au primit avertismente. 

Inspectorii ISU au făcut mai multe controale și în județul Neamț. Au închis două restaurante după ce au descoperit că nici acestea nu aveau autorizație de securitate la incendiu, iar patronii trebuie să achite amenzi de peste 30.000 de lei.

Pe de altă parte, la nivelul întregii țări, numărul localurilor cu probleme este uriaș. Reprezentanții IGSU au anunțat că peste 3.000 de obiective turistice din România funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, dintre cate peste 1.000 de pensiuni sunt doar în județul Prahova. de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list