Lovitură devastatoare a Ucrainei, în Rusia. Orașul Belgorod. 14 persoane au murit şi 108 au fost rănite într-un atac ucrainean, sâmbătă

"Potrivit celor mai recente informaţii, 12 adulţi şi doi copii au murit la Belgorod. În plus, 108 persoane, inclusiv 15 copii, au fost rănite", a scris pe Telegram Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Imaginile publicate de autorităţi au arătat maşini în flăcări şi clădiri cu geamurile sparte.

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost "informat" despre aceste atacuri, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţiile ruse. Moscova a anunţat că atacul asupra Belgorodului nu va rămâne "nepedepsit", acuzând direct armata ucraineană.

Un bilanţ anterior indica zece persoane moarte la Belgorod, inclusiv un copil, şi 45 de răniţi. Loviturile ucrainene s-ar fi abătut asupra centrului oraşului Belgorod, capitala regiunii ruse cu acelaşi nume aflate în sud-vestul ţării, la graniţa cu Ucraina. Guvernatorul regiunii ruse Belgorod, Viaceslav Gladkov, a anunţat că o zonă rezidenţială a fost lovită şi i-a îndemnat pe toţi locuitorii să se mute în adăposturi antiaeriene, în timp ce sirenele răsunau în jurul oraşului Belgorod.

Residents of #Belgorod publish numerous evidences of the consequences of the strikes. Cars are on fire in the city center, smoke rises in residential areas. pic.twitter.com/6dQulSPTEx

— NEXTA (@nexta_tv) December 30, 2023

Regiunea Belgorod, care se învecinează cu nordul Ucrainei, a suferit, ca şi alte zone de frontieră ruseşti, bombardamente şi atacuri cu drone pe tot parcursul anului, pe care autorităţile ruse le-au atribuit Ucrainei.

Imagini postate de agenţia de stat RIA au arătat cel puţin trei maşini în flăcări, iar alte imagini postate online arătau fum negru care se ridica din oraş.

Doi localnici au declarat pentru Reuters că au văzut rachete de apărare antiaeriană ridicându-se pe cer, urmate de explozii în aer şi apoi de alte explozii mai puternice.

 

The center of Belgorod right after the strike pic.twitter.com/NCPlMaJVj8

— NEXTA (@nexta_tv) December 30, 2023

Kievul nu a făcut deocamdată niciun comentariu, dar rareori revendică responsabilitatea pentru atacuri în interiorul teritoriului rus. Agenţia de ştiri ucraineană RBC-Ucraina a citat însă surse, care au declarat că forţele ucrainene au lovit obiective militare din Belgorod ca răspuns la bombardamentele ruseşti asupra oraşelor ucrainene din ziua precedentă.

Rusia, care a invadat Ucraina în februarie 2022 în ceea ce numeşte o "operaţiune militară specială", a declanşat vineri cel mai amplu atac aerian al său din timpul războiului. Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că, potrivit celui mai recent bilanţ, 39 de civili au fost ucişi şi aproape 160 au fost răniţi în loviturile asupra oraşelor şi infrastructurii din Ucraina. În jur de 120 de localităţi au fost vizate de rachetele şi dronele ruse, a precizat Zelenski.

Pe de altă parte, Aleksandr Bogomaz, guvernatorul regiunii Briansk, care se învecinează de asemenea cu Ucraina, a declarat sâmbătă că un copil a fost ucis în urma unor lovituri asupra unor "obiective civile" în două sate, fără a preciza când au avut loc atacurile.

The moment unguided Ukrainian MLRS rockets started killing civilians in the middle of Belgorod.This is 100% an intentional attack against the population, and it is the true colours of Ukraine that our media isn't too keen to share. pic.twitter.com/SZpX3sZr5N

— What the media hides. (@narrative_hole) December 30, 2023

Cu o zi înainte, Ministerul rus al Apărării a declarat că unităţile sale antiaeriene au distrus 13 rachete ucrainene deasupra regiunii Belgorod, iar Gladkov a declarat că o persoană a fost ucisă şi patru rănite. De asemenea, Moscova a spus că anihilat 32 de drone ucrainene.

SURSAde pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list