Cum a ajuns fostul interlop Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, să lucreze în Parlamentul României

În 1996, Cornel Dinicu era liderul unui clan de bodyguarzi din cartierul studențesc Regie. Un an mai târziu, este arestat și condamnat la 4 ani de închisoare pentru amenințare și lovire. Este implicat apoi în Afacerea „Portbagajul", care a dus la demiterea șefului Poliției Capitalei, iar în 2007 se consumă ultimul moment în care Dinicu apare în media din postura de om certat cu legea: potrivit ziarelor de atunci, SIE îl urmărea pe Cornel Dinicu până în Sierra Leone într-un dosar al minelor de diamante. De atunci, Dinicu investește într-o piscină în Mizil și, ulterior, în Ferma Dacilor din Prahova.

1996 este anul în care Cornel Dinicu preia şefia celui mai mare clan de bodyguarzi din cartierul studenţesc Regie, din Bucureşti.  

În martie 1997, Cornel Dinicu este condamnat la patru luni de închisoare pentru amenințare și lovire, dar este graţiat.

Printre prietenii de seamă ai lui Diniciu s-a numărat și politicianul PNȚCD Claudiu Pavelescu, fost deputat, care a recunoscut că a fost salvat de Dinciu de la o bătaie cruntă pe care urma să o încaseze după ce a fost confundat cu un alt bărbat. În semn de recunoștință, Pavelescu l-a luat pe Diniciu consilier parlamentar.

Dinicu, pe atunci în vârstă de 29 de ani, l-a impresionat atât de mult pe deputatul Pavelescu, încât acesta a decis să-l angajeze la biroul său parlamentar. Politicianul nu s-a arătat deranjat de faptul că Dinicu era deja recidivist.

În realitate, Dinicu lucra pe post de gardă de corp pentru Pavelescu și familia sa.

În ianuarie 2000 izbucnește Afacerea „Portbagajul", când Cornel Dinicu şi alţi doi sunt acuzaţi că au furat 500.000 de dolari și un kilogram de aur din maşina lui Mihai Bucurenciu, liderul interlopilor din Giulești, scria Hotnews în 2007.

Bucurenciu îl răpeşte pe un complice al lui Dinicu, îl ţine sechestrat la Breaza şi îl torturează. În final s-a ajuns la dus la destituirea şefului Politiei Capitalei și a unor ofițeri de Crimă Organizată.

Un alt interlop celebru, Sandu Geamănu, spune într-un interviu că Dinicu era atunci "bodyguardul unui senator de Călăraşi, Tărăcilă". Este vorba de Doru Ioan Tărăcilă, parlamentar în mai multe legislaturi, fiind ministru de Interne între 1994 și 1996.

"La timpul respectiv era poziţionat şi susţinut politic, fostul ministru de Interne, îi acorda protecţie fiicei", spunea Sandu Geamănu.

"La nivelul conducerii Ministerului de Interne s-au lansat acuzaţii de corupţie şi legături cu lumea interlopă. Banii nu au mai apărut niciodată", completează acesta, Iar Bucurenciu, interlopul prădat a concuzlionat: "banii au fost împărţiţi de poliţişti şi hoţi", pentru că nu au mai fost recuperați niciodată.

În februarie 2000, Cornel Dinicu este arestat de Poliția Prahova, pentru deținere ilegală de armă militară si este condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

În mai 2000, la domiciliul părinţilor lui Dinicu, pe atunci fiind consilier la Camera Deputaţilor, poliţia găseşte „la pont" un pistol cu aer comprimat, o staţie de emisie-receptie „Motorola", 40 de cartuşe marca „Winchester", două cartuşe de calibrul 7,62 milimetri, trei cartuşe calibrul 12 milimetri, două cartuşe „Start" calibrul 12 milimetri, un încărcător semicircular pentru cartuşe, o sabie de tip „Ninja", o baionetă, un baston metalic tip „Castel" și mai multe cuţite. Dinicu a fost reţinut din nou de poliţişti sub acuzaţia de deţinere ilegală de arme si muniţie.

În august 2000, fata deputatului PNTCD de Călăraşi Claudiu Pavelescu a lovit un copil cu maşina, omorându-l. În maşina fiicei deputatului se afla şi Cornel Dinicu, angajat din 1999, la biroul parlamentar, ca bodyguard, scria Ziarul de Iași în anul 2000.

În 2007, SIE îl urmăreşte pe Cornel Dinicu până în Sierra Leone, ca reprezentant al Total Asset Management GmbH, o companie elveţiană care voia să preia o parte dintr-o mină de diamante.

Dinicu se deplasase în Africa în calitate de recuperator pentru Liviu Niță, un controversat om de afaceri.

În iulie 2010, Dinicu apare ca investitor la Mizil, acolo unde deschide o piscină, o investiție evaluată de presa locală la 700.000 de euro.

"Dacă stai de vorbă cu mizilenii, îţi dai seama că ce-a făcut Cornel Dinicu nu putea face un investitor oarecare. Orice formă de distracţie din cel mai sărac oraş din Prahova e sortită eşecului sau mediocrităţii", scriau jurnaliștii parahoveni.



de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list