Sorin Mititelu, omul propus vicepreședinte la ASF, instituția care i-a retras autorizația de funcționare

Potrivit puterea.ro, liderii politici nu îl vor mai susține pe Sorin Mititelu la șefia ASF, după dezvăluirile din presă la adresa prestației candidatului pentru funcția de vicepreședinte al sectorului de asigurări din ASF.

Sorin Mititelu s-ar fi prezentat unor oameni politici ca fiind un bun profesionist și cu o conduită impecabilă în afaceri.

Aceștia l-au crezut pe cuvânt, dar ulterior au aflat adevărul despre așa-zisul profesionist neverificat corespunzător.

Nu mică le-a fost mirarea politicienilor când au aflat că de fapt compania SSIF OPTIMUS FINTECH SA  a lui Mititelu a fost sancționată chiar de către ASF cu suspendarea activității în vederea retragerii autorizației de funcționare pentru neîndeplinirea condițiilor care au stat la baza autorizării.

Instituția pe care  Sorin Mititelu își dorește să o conducă a menționat în decizia de sancționare a companiei acestuia următoarele:

"S.S.I.F. OTPIMUS FINTECH S.A. nu îndeplinește condițiile care au stat la baza emiterii Autorizației nr. 167/12.12.2019, respectiv:

– nu dispune de nivelul capitalului inițial minim corespunzător obiectului de activitate propus;

– nu are trei administratori, un post de administrator devenind vacant în perioada suspendării autorizației de funcționare;

– nu dispune de al doilea director;

– nu are autorizată o persoană responsabilă cu funcția de conformitate și nici o persoană responsabilă cu funcția de administrare a riscurilor.

S.S.I.F. OPTIMUS FINTECH S.A. a încălcat prevederile art. 76 alin. (1) din Legea nr. 126/2018 privind piețele de instrumente financiare, cu modificările și completările ulterioare.

– în considerarea prevederilor art. 76 alin. (1) din Legea nr. 126/2018 față de fapta constatată, prin Raportul de control permanent nr. SI/DG/12713.1/19.07.2022 i s-au adus la cunoștință societății OPTIMUS FINTECH S.A. concluziile A.S.F., învederându-i-se posibilitatea de a formula eventuale obiecțiuni, urmând ca acestea să fie transmise A.S.F. în termen de o zi de la data comunicării raportului de control, însoțite de documentele pe care le consideră necesare susținerii lor,

– prin adresa înregistrată la A.S.F. cu nr. 22699/20.07.2022, societatea OPTIMUS FINTECH S.A. nu a formulat obiecții la raportul de control permanent."

Se desprind trei întrebări retorice:

Cum ar putea o astfel de persoană căreia ASF i-a retras autorizația de funcționare firmei pe care o deținea să ocupe o funcție de conducere chiar în cadrul ASF?

Cine este politicianul care a dezinformat grav partidul care l-a propus pe Mititelu?

Cine va fi noul candidat la șefia ASF în locul lui Sorin Mititelu?de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list