Simonis critică în termeni duri inițiativa de independență a Ținutului Secuiesci: Nu avem ce dezbate, nu putem negocia suveranitatea și integritatea teritorială

"Vă rog să ne arătaţi articolele din Regulament pentru care avem această forţare procedurală, această interpretare partizană falsă de către Biroul permanent. Nu era niciun motiv să avem ieri o şedinţă de Birou permanent şi vot pe repede înainte fără dezbateri clare şi lămuritoare asupra celor trei proiecte neconstituţionale de terorism politic ale UDMR privind autonomia Ţinutul Secuiesc", a spus Coleşa, în deschiderea şedinţei de plen, menţionând că aceste proiecte nu trebuiau supuse dezbaterii şi votului plenului în afara programului de lucru stabilit.

El a spus că trebuie stabilit un termen corect de dezbatere reală pe aceste proiecte "nocive".

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a precizat, la rândul său, că nu este vacanţă parlamentară şi nu înţelege ce trebuie dezbătut la aceste iniţiative "toxice".

"Stimaţi colegi, să ne lămurim cu câteva aspecte foarte clare: în primul rând nu suntem în vacanţă parlamentară. Vacanţa parlamentară va începe pe 1 ianuarie, deci până pe 31 decembrie suntem în plină sesiune a Camerei Deputaţilor. Nu e nici sesiune extraordinară, nu e nici vacanţă parlamentară, pur şi simplu, deşi eraţi prin vacanţe, v-am chemat la serviciu. Asta e, aşa s-a hotărât. Pe de altă parte, iertaţi-mă că nu înţeleg ce e de dezbătut la aceste iniţiative le-aş spune toxice. Ce vreţi să dezbatem la ele? Ce vreţi să modificaţi la ele? Nu avem ce dezbate, nu putem negocia suveranitatea şi integritatea teritorială. Aceste iniţiative trebuie să respinse. Punct. Nu avem ce dezbate, nu avem nevoie de timp, n-avem nevoie de amendamente", a spus Simonis.

La rândul său, liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a spus că USR a fost de acord să se dezbată şi să se respingă aceste proiecte de urgenţă.

"Sunt nişte proiecte neconstituţionale, n-au nicio legătură cu problemele reale ale maghiarilor din România. E o temă falsă. De ce ar fi vrut cei de la AUR însă să stea până în februarie în dezbatere? Ca să aibă timp extremiştii de la AUR să facă circ, să sperie oamenii să-i mintă că vine cineva şi ne ia Ardealul? Că aşa au făcut şi au crescut şi s-au folosit de fricile şi spaimele oamenilor, care, mulţi dintre ei săracii, i-au crezut. Aşa au păcălit că o să-i omoare cineva cu vaccinuri, aşa au păcălit că o să vină cineva să le ia copiii. Au folosit fiecare prilej de dezbatere parlamentară cu iresponsabilitate cei de la AUR pentru a mai câştiga 1% în sondaje", a spus Moşteanu.

Camera Deputaţilor s-a întrunit, joi, în şedinţă pentru a dezbate trei proiecte referitoare la autonomia Ţinutului Secuiesc, depuse de doi parlamentari ai UDMR. de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list