Semnificaţia numelui Cristian/Cristiana. Ce se spune despre cei care poarta acest nume

 

 

Numele Cristian are origini în limba latină și provine de la cuvântul „Christianus", care înseamnă „adevărat creștin" sau „următor al lui Cristos".

Numele este asociat cu creștinismul și face referire la persoanele care își îndreaptă viața conform învățăturilor lui Iisus Cristos.

Astfel, semnificația numelui Cristian este legată de credința creștină și exprimă devotamentul față de valorile creștine.

Cei care poartă numele Cristian sunt puternici, îndrăzneți și au o personalitate atractivă. Sunt creativi și ingenioși, le place să comunice eficient, au o abordare optimistă asupra vieții. Sunt generoși, independenți și reușesc să treacă peste provocările din viață lor cu mult curaj și perseverență.

Un băiat cu numele Cristian este mai degrabă introvertit, rareori vorbește despre ceea ce simte, își alege cu foarte mare atenție prietenii și doar pe aceia care se ridică la nivelul așteptărilor lui.

Preferă să fie singur sau să socializeze în cercuri restrânse. Cristian este un copil afectuos, atent la nevoile părinților săi și care are nevoie din partea lor de iubire și  încurajare.

În cultura românească, numele Cristina înseamnă a unge. Prenumele a cunoscut o răspândire largă încă de la începuturile creştinismului, iar în timp, a devenit unul dintre cele mai îndrăgite şi apreciate din lume.

Fetele care poartă numele Cristina sunt puternice, rafinate şi foarte elegante. Se impun rapid în grupuri şi comunităţi, datorită personalităţii debordante. Au o predispoziţie artistică şi sunt greu de tolerat de cei din jur.

Cristina este o persoană prietenoasă, generoasă şi deschisă. Are o naturaleţe în vorbire, îi este uşor să intre în discuţie cu alte persoane şi îşi poate face mulţi prieteni.

Înclină să fie generoasă şi înţelegătoare cu cei care se afla în circumstanţe nefericite sau grele. Poate fi fermă, pozitivă şi independentă în idei.de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list